MENÜ

"Tanjevic fedakarlık yaptı"

A Milli Takım'ın en tecrübeli isimlerinden Ender Arslan, yeni coach Ergin Ataman'la beraber, yeni bir heyecan yaşayacaklarını, bunun da takıma olumlu yansıyacağını söyledi.

"Tanjevic fedakarlık yaptı"

Ataman’ın iddialı kişiliğini takıma da aşıladığını dile getiren Ender, eski coach Tanjevic için de övgü dolu sözler söyledi.

‘Yeniler dinamizm katacak’
“Farklı bir milli takım izleyeceğimiz kesin. Çünkü artık farklı bir coachla çalışacağız. Bunun takıma çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşların da farklı bir dinamiz, farklı bir heyecan getireceğini düşünüyorum. Herşeyden önce hazırlık dönemi çok önemli. Bu dönemde coachun sistemini çok iyi anlayıp, çok iyi uygulamaya başlamamız gerekiyor. Yenilikler her zaman iyidir”.

Ataman güven veriyor
“Ergin Ataman’la herşey çok farklı. Set hücumları, savunma felsefesi çok farklı. Biz Galatasaraylı oyuncular bu sisteme alışkınız. Ama diğerleri de kariyerlerinin bir bölümünde Ergin Ataman’la çalıştılar. Bu bir avantaj açıkçası. Ergin ağabeyin önemli bir kariyeri var. Her zaman çok iddialı. Bu iddiasını, heyecanını biz oyunculara yansıtan bir isim. Bunu başarabiliyor. Her türlü zor anlarda hedeften sapmamamızı sağlıyor. İddiasını bize aşılıyor. Bu da oyuncuya ekstra motivasyon ve güven veriyor. Son iki sezonda yaşayarak gördüm ve gayet iyi biliyorum”.

‘Tanjevic’ten çok şey öğrendim’

“Şunu söylemek zorundayım ki Tanjevic de bu takıma katkılar verdi. Ben çalıştığım her coachtan birşeyler kapmaya çalışıyorum. Bir de büyük fedakarlık yaptı. Sağlık sorunları vardı ama gelip çalışmayı kabul etti. Bana göre onun yaptığı Türk basketbolu için bir fedakarlıktı. Bunu söylemem gerek”.

‘Erken konuşmanın anlamı yok’
“Şampiyonadan tabii ki umutluyuz. Oraya umutla gitmemiz gerekiyor. Ama yeni bir takım olduğumuz için şu an odaklanmamız gereken kendi oyun sistemimiz. Daha önceki yıllardan edindiğim tecrübeye göre şimdiden turnuvaya odaklanmanın bir işe yaramadığını gördüm. Burada sistem çalışmalarına ağırlık verdi. Bir hafta sonra maçlara başlayacağız. Hazırlık maçlarında kazanmayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Şimdiden konuşmak bir anlam ifade etmiyor”.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ