MENÜ

Hollanda'da tarihi zafer

Beşiktaş, Feyenoord'la eşleştiğinde, “Kartal'ın işi zor” yorumları yapılmıştı. Ancak Siyah-Beyazlılar, Mustafa ve Frei'ın golleriyle rakibini 2-1'le geçerek hem tur için önemli bir avantaj yakaladı, hem de tarihinde ilk kez bir Hollanda ekibini bozguna uğrattı.

Hollanda'da tarihi zafer

Siyah-Beyazlılar, sezonun ilk resmi maçında muhteşem bir zafere imza attı. Taraftarlarına büyük bir sevinç yaşattı. Devler Ligi’nde kuralar çekildiğinde, Feyenoord eşleşmesi sonrası, “Beşiktaş’ın işi zor” yorumları yapılmıştı. Hatta Hollanda medyası bile kendi takımlarının turun favorisi olduğu konusunda kendilerinden emindi. Ancak teknik direktör Slaven Bilic’in öğrencileri, maçların sahada kazanıldığını adeta ders vererek Hollandalılar’a öğretti! Önce Mustafa Pektemek, 13. dakikada attığı kafa golüyle takımını öne geçirdi. Ardından Kerim Frei, yaklaşık 70 metre sürdüğü topu rakibe çarptırarak filelere gönderdi.

Son dakikada umutlandılar
Kendi sahasında hiçbir varlık gösteremeyen Feyenoord sadece kendi taraftarlarına değil tüm Hollandalılar’a soğuk duş yaşattı. Kendi sahasında pozisyon bile bulamayan Feyenoord, 90+2’de kazandığı penaltıyı Vrede’nin gole çevirmesiyle farkı bire indirdi, rövanş için az da olsa umutlandı. Sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılan Beşiktaş tur için çok büyük bir avantaj yakalamakla kalmadı. Aynı zamanda, daha önce 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldığı Hollanda takımlarına karşı ilk kez zafer elde etmiş oldu. Tarihi bir gece yaşayan Kara Kartal artık tur konusunda kendinden daha emin. Karşılaşmanın rövanşı 6 Ağustos Çarşamba günü oynanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ