MENÜ

Aslar 1 ileri yedekler 2 geri: 2-1

Fenerbahçe, Kuyt ve Emenike dışındaki aslarıyla başladığı maçta Sheffield'a karşı Webo'nun golüyle üstünlük kurup, devreyi 1-0 önde tamamladı. Yedekler sahaya ayak basınca işin rengi değişti. İngilizler son 15 dakikada bulduğu 2 golle galip geldi

Aslar 1 ileri yedekler 2 geri: 2-1

Fenerbahçe, yeni sezonda İngiltere Championship’te mücadele edecek Sheffield United ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybetti. Tüm geliri Soma faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına bağışlanacak mücadelede teknik direktör Ersun Yanal, kadrodaki oyuncularının tamamına yakınına şans tanıdı. Dirk Kuyt ve Emmanuel Emenike dışındaki aslarıyla oyuna başlayan Sarı-Lacivertli ekip, ikinci devrede yedeklerin fazla olduğu bir 11’le sahada ter döktü. İlk yarıyı önde kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda temposunu yitirince yenilgiye engel olamadı. Tribünlerin büyük bölümü boş kalmasına rağmen oldukça motive gözüken Fenerbahçeli oyuncular maça hızlı başladı. Ataklarının meyvesini 11. dakikada alan Sarı- Lacivertliler, Caner’in müthiş ortası sonrası Webo’nun kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Devrenin sonuna kadar oyun hakimiyetini elinde tutan Fenerbahçe, ikinci yarıda bambaşka bir görüntü çizdi.

Porter ve Collins

Yedeklerin sahaya ayak basmasıyla kontrol Sheffield’a geçti. Mücadelenin 75. dakikasında Fenerbahçe’nin sol tarafından gelişen atakta Porter boş pozisyonda yaptığı kafa vuruşuyla skora denge getirdi. Gol sonrası Sarı-Lacivertliler canlanır gibi olsa da pozisyon bulmakta zorlandı. Son dakikada Collins kaleci Mert’i avlayarak, skoru ilan etti: 2-1.

12 bin kişi izledi

Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin anısına yapılan ve geliri faciada yakınlarını kaybedenlere gönderilecek karşılaşmayı 12 bin taraftar izledi. Fenerbahçe forması giyen İngiliz taraftarlar ile Galatasaray ile Beşiktaş formalarıyla stattaki yerini alan taraftarlar güzel görüntüler oluştururken, dostluk karşılaşması adına yakışır şekilde başladı ve sona erdi. 5 bine yakın Türk taraftar, Fenerbahçe’ye büyük destek verdi.

Bir Avrupa klasiği
Bramall Lane’da oynanan dünkü karşılaşmaya Türk taraftarların tavırları damgasını vurdu! Karşılaşmanın ilk yarısında tribünde meşale yakan taraftarlar, birkaç koltuğun yanmasına sebep oldu. Bazı taraftarların meşaleleri sahaya atması, İngiliz taraftarlardan tepki aldı.

Yeni rakip Sevilla

Fenerbahçe hazırlık maçları kapsamında bugün Danimarka’ya hareket edecek. Sarı-Lacivertliler, yarın UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Sevilla ile Kopenhag’da karşı karşıya gelecek. Bu maçın ardından aynı gece İstanbul’a dönecek olan Fenerbahçe, 8 Ağustos’ta Chelsea ve Beşiktaş ile oynanacak Soma Turnuvası’na hazırlanacak. Sarı-Lacivertliler, 16 Ağustos’ta Yunan ekibi Olympiakos ile 19 Ağustos’ta ise Roma ile kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ