MENÜ

Transfer harekâtı başlıyor

Cesare Prandelli göreve geldiğinde transfer çalışmaları konusunda savunmaya ağırlık verileceği yönünde genel bir beklenti vardı. Ancak İtalyan hocanın isteği çok farklı oldu. Defanstaki oyuncuların yeterli olduğunu söyleyen Prandelli, “Bir orta saha ve bir de forvet alırsak, eksiğimiz kalmaz” dedi. Adaylar Campbell, Gökhan İnler ve Mevlüt.

Transfer harekâtı başlıyor

Varan 1: Campbell'dan süper haber

Haberin Devamı

Wenger, kamp çalışmalarına aldığı Joel Campbell’ın bu sezon da kiralanmasını istedi, Aslan harekete geçti.

Dünya Kupası’ndaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Joel Campbell, Arsene Wenger tarafından kamp çalışmaları kadrosuna dahil edilmişti. Geçtiğimiz sezon Olympiakos’ta kiralık oynayan Kosta Rikalı yıldız, yeni sezonda Arsenal’de şans bulmayı umuyordu. Ancak bu hayali kısa sürdü. Fransız teknik adam, Campbell’ın bu sene de başka bir takıma kiralanması yönünde karar aldı. Bu durum, Finansal Fair Play nedeniyle transfer ekonomisi konusunda titiz davranan Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürdü. Daha önce Arsenal’den Eboue’yi transfer eden, geçtiğimiz sezon İngiliz ekibinin düzenlediği turnuvada yer alan ve ilişkileri ilerleten Sarı-Kırmızılılar, Campbell için harekete geçti. Wenger, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sene de genç yıldızın Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamasını istiyor. Bu da Cim Bom’un elini güçlendiren bir başka durum. Aslan, her an Campbell bombasını patlatabilir.

Haberin Devamı

Varan 2: Gökhan İnler, sponsora bağlı

Galatasaray, İsviçreli yıldızla anlaştı. Forma reklamı için sponsor bulunduğu anda Napoli’ye teklif gidecek.

Sarı-Kırmızılılar’da Cesare Prandelli’nin sürpriz bir şekilde, “Orta sahaya bir takviye yapmamız gerekiyor” talebinde bulunması üzerine Gökhan İnler yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta Türkiye’yi ziyaret eden yıldız futbolcunun Galatasaray ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. Tarafların büyük ölçüde anlaştıkları kaydedilmişti. Şimdi sıra Napoli’yi ikna etmekte. İtalyan basını, Napoli’nin Gökhan için 10 milyon Euro talep edeceğini yazmıştı. Bu sezon mali disipline önem verildiği için Galatasaray bu konuda acele etmiyor. Ünal Aysal, Gökhan transferini forma reklamına sponsor bulunduktan sonra yapmayı planlıyor. Aysal, anlaşma yapıldıktan sonra sponsordan ilk ödeme alınır alınmaz, kurmaylarını İtalya’ya gönderecek. Napoli ile Gökhan İnler için resmi temaslar başlayacak.

Varan 3: Mevlüt'ün önceliği Aslan

Yıldız forvetin temsilcisi Arslan Ayçiçek, “Mevlüt’e talip çok ancak önceliğimiz Galatasaray” diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray’da yeni sezon öncesi ilk transferin Mevlüt Erdinç olması bekleniyordu. Yönetim oyuncuyla kısa sürede anlaşmış, takımı St.Etienne’le yapılan görüşmelerde de epey yol kat edilmişti. Mancini’nin görevden ayrılmasıyla bu görüşmeler sekteye uğradı. Ancak milli yıldız Galatasaray’ın gündeminden düşmüş değil. Golcü oyuncunun temsilcisi Arslan Alçiçek, Radyospor’a yaptığı açıklamada önemli bilgiler paylaştı. Alçiçek, “Diğer iki büyük kulüp de Mevlüt ile ilgileniyor. Ancak bir çocukluk aşkı var, Mevlüt ve tüm ailesi Galatasaraylı. Bizim için şu anda ilk sırada Galatasaray, onlara sözümüz de var. Kulüpler arasındaki görüşmelerde bir iki pürüz bulunuyor. Oyuncum da Galatasaray’ı istediği için diğer büyük kulüpler beklemede. Eğer 1 hafta içerisinde bir gelişme olmazsa, o zaman başka teklifleri değerlendirmeye alırız” diye konuştu.

YORUM YAZ