MENÜ

"Obra eve gitmiyor"

Milli Takım ve Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli pivotu Oğuz Savaş, FANATİK'e konuştu.

"Obra eve gitmiyor"

Ergin Ataman’la beraber sistem takımı olacaklarını ve bununla beraber başarının geleceğini dile getiren Oğuz, Obradovic’in de en büyük farkının çok çalışmak olduğunu söyledi. Söz şimdi Oğuz’da....

-10 yıldır Tanjeviç vardı Milli Takım’da. Şimdi Ergin Ataman geldi. Ne gibi değişiklikler oldu?
Öncelikle belirli bir sistem oynayacağız. Savunma ve hücumda belli düzenlerimiz olacak gibi görünüyor. Bu sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Vaktimiz de var. En büyük fark sistemli ve düzen basketbolu oynayacak olmamız.

- Milli Takım’da eksik oyuncular var. Kadroyu nasıl görüyorsun?
Bu seneki takımda önemli oyuncular var yine de. Sonuçta kimse sonsuza kadar oynamıyor. Vakti gelince alt tarafa görevi devrediyor. Biz de öyle yapacağız. Buraya kim iyi oynuyorsa o çağrılıyor. Burası Milli Takım ve bence herkes iyi oyuncu.

-Genelde Dünya Kupaları’nı daha iyi oynuyoruz. Bu sene için neler düşünüyorsun?
Yine iddialı olduğumuzu düşünüyorum. En iyisini yapmaya gidiyoruz. Daha önceki turnuvalara favori gitmek pek işimize yaramamıştı. Çok hoş olmayan sonuçlar aldık. Kötü yerde bitirdik. İnşallah 2014’te de Dünya Şampiyonaları’nı iyi oynama geleneğimiz devam eder. Artık bir şeyler yapmamız gerekiyor. Son iki şampiyonada hayal kırıklığı yaşattık. Herkes başarılı olmak istiyor. Yeni değişim ve düzenle beraber bunu sağlayacağımıza inanıyorum.

-Ümitler’de gümüş madalya kazanan 86-87 jenerasyonunun hepsi üst düzey oyuncu oldu. Bu fırsat size verildi mi, yoksa o fırsatı siz mi yarattınız?

O şampiyonada 12’ye giremeyen başka isimler bile üst düzey oyuncu oldu. Bence o jenerasyonun iyi gelmesi fırsat verilmesine neden oldu.
Herkes iyi oyuncuydu ve herkes bu fırsatı iyi değerlendirdi. Fırsat gelmeden iyi oyuncu olunmaz. Biz de gösterdiğimiz çabayla o fırsatı hak ettik ve değerlendirdik.


3 yıldır altyapılarda şampiyon oluyoruz. O çocuklar sizin gibi şanslı olabilecek mi?

Bizden sonra gelenlerin işinin biraz daha zor olduğunu düşünüyorum. Bizim zamanımızda yabancı kuralı 3+2’ydi. Şimdi 6 yabancının 5’i sahada olabiliyor. Fırsat vermek zor olacak. Alan yine alır ama kredileri az olacak. Bizim zamanımızda kredi daha fazlaydı. Şimdi coachlar bir kez şans verecek, olmadı mı yabancıyla devam edecek.Kendilerine çok şans geleceğini sanmıyorum. Eğer gelirse bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ