MENÜ

Favori Beşiktaş

Feyenoord taraftarları, yıldızların satılması sonrası favorinin Beşiktaş olduğunu söylüyor. Hala Q7'nin Kartal'da oynadığını sanan Hollandalılar, Demba Ba'yı duyunca ise daha da karamsar hale geliyor.

Favori Beşiktaş

Hollanda futbolunun yükselen değeri Feyenoord, elindeki as kadrodan bir çok oyuncusunu kaybetti. İşte bu yüzden Rotterdam kentindeki ev sahibi takımın taraftarları, maç öncesi
umutsuzlar. Ayrıca bir o kadar da bilgisizler! Zira Fernandes, Quaresma ve Almeida'nin hâlâ Beşiktaş'ta oynadığını sanarak, "İşimiz zor" diyorlar. Doğruyu bizden öğrenip, "Demba Ba'yı aldılar" deyince ise daha fazla karamsarlığa bürünüyorlar. Takımın üzerindeki yükün ağır olduğu ve onlara göre favorinin Beşiktaş olduğu görüşündeler. Maça ise gerçekten büyük bir ilgi var. Normal satış fiyatı 25 Euro olan kale arkası biletleri, karaborsada 300 Euro'ya çıkmış durumda.

Yabancı düşmanlığı var
De Kuip Stadı'nın bulunduğu bölgenin adı, 'Küçük Istanbul...' Türk, Fas ve Balkan kökenli insanların yaşadığı yerde, bir de dev bir camii var. Hollanda'nın ikinci büyük camisi ile stat, önlü arkalı olarak güzelbir profil oluşturuyor. Küçük İstanbul'da herkesin şikayeti ise farklı, Feyenoord, Alman kulüpleri gibi alttan Türk oyuncuların yükselmesine izin vermiyor. Görüntüde bu ayrım gibi durmasa da, yabancı düşmanlığı futbola da yansıyor! Son derece milliyetçi bir yapıya sahip olan Rotterdam'da, Hollandalılar'ın oturduğu bölgelerde, yabancılara ev satışı ve kiralaması yapılmıyor.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ