MENÜ

Kerem Tunçeri: Beşiktaş'ı hiç unutmadım

10 yıl aradan sonra Siyah-Beyazlı formayı giyecek olan Kerem Tunçeri, “Ne zaman Beşiktaş'a karşı maça çıksam, taraftarlar beni hep bağrına bastı. Tekrar Siyah-Beyazlı formayı giyeceğim için çok mutlu ve heyecanlıyım” dedi

Kerem Tunçeri: Beşiktaş'ı hiç unutmadım

2014 Dünya Kupası hazırlıklarını İtalya’nın Bormio bölgesinde sürdüren A Milli Basketbol Takımımız’ın tecrübeli yıldızlarından Kerem Tunçeri, yazarımız Gökhan German’ın sorularını yanıtladı.

Ay-Yıldızlılar’ın turnuvada savaşan bir takım olması gerektiğine vurgu yapan Kerem, yeni takımı Beşiktaş’ı da unutmadı. Deneyimli oyuncu, hem milli takım hem de Siyah-Beyazlılar’la ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

2 senedir Milli Takım’da yoktun. Şimdi tekrar çağrıldın. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksin?

Daha önce de alınmamıştım. O zaman da yorum yapmadım, şimdi de yapmayacağım. Ne zaman çağırırlarsa gelirim. Ben Milli Takım için her zaman göreve hazırım. Çünkü burası kulüp takımı değil. Bayrak için mücadele ediyoruz. Hep geldik, yine geleceğiz.

Değişik bir kadro ile yola çıktık. Eksikler var. Takım için ne düşünüyorsun?

Gençler var, ilk kez milli olanlar var. Tecrübeli arkadaşlarımız da var. İyi bir takım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. 10 seneden beri Bogdan Tanjeviç’in bir sistemi vardı. Şimdi Ergin Ataman’ın bir sistemi olacak. En kısa zamanda adapte olmamız gerekiyor. Grup zor. Kolay değil. Kamp dönemini çok iyi geçirmemiz gerekiyor. Savaşan, her topu son top gibi oynayan bir takım olmamız gerekiyor. Bunu yapmaya çalışıyoruz.

Ataman’ın sisteminde ne gibi değişiklikler var?

Bir kere Ergin Ataman, kim formdaysa, kim iyiyse onu oynatır, isimlere takılmaz. Turnuvada o maçta kim iyi durumdaysa formayı o giyer. Burada da aynı şey olacaktır. Herkes formayı kapmak için elinden geleni yapacak.

Türk Milli Takımı’nda Türk antrenör olması önemli mi?

Sonuçta 10 senedir Bogdan Tanjeviç vardı. Federasyonun görüşü ve saygı duymak gerekiyor. Ama ben her zaman yerli olması gerektiğini savunan biriyim. Bayrağımız için oynuyoruz, yerli bunun değerini daha iyi bilir. Sonuçta sadece basketbol için değil, bütün branşlarda milli takım antrenörlerinin Türk olması gerektiğini savunuyorum. Belki doğru, belki yanlış ama ben böyle düşünüyorum.

Yabancı kuralı sizi nasıl etkileyecek?

Genç arkadaşlar fazla şans bulamayabilir. Çok yetenekli oyuncuları ayrı tutuyorum. 6 yabancı forma bulmak için kolay olmayacak. Yanlış bir karar bence. Ama yapacak birşey yok. Herkesin daha çok konsantre olup, daha çok çalışması lazım. Formayı kapmak için daha çok idman yapıp kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.

Sen 18 yaşında ilk beşteki yerini almıştın. Herkes bu kadar şanslı olmayacak mı?


Hak ediyorsa, oyuncu kendini gösteriyorsa, antrenör onu oynatacaktır. Ama kredisi azalabilir. Benim zamanımda 2-3 tane yabancı vardı. Gençlerin işi biraz daha zor. Ama belki daha çok çalışıp, daha çok emek verirlerle kendilerini geliştirirler. İlerleyen senelerde göreceğiz, iyi mi olmuş, kötü mü olmuş.

Neden Beşiktaş?


10 sene önce de Beşiktaş’ta oynamıştım. Hayatımın en güzel sezonlarından birini geçirmiştim ve çok keyif almıştım. Hem teknik ekibiyle, hem taraflarla harika bir sezon olmuştu. Ondan sonra da Beşiktaş’a karşı her oynadığımda taraftarlar beni sevgiyle karşıladı. Bu beni çok mutlu etti. Şimdi de çok mutlu ve heyecanlıyım.

Haberin Devamı

Gökhan German

YORUM YAZ