MENÜ

Berlin Panteri'nden Arena Panteri'ne

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane ismi Turgay Şeren'i bayramda yalnız bırakmadık. 82 yaşındaki Şeren, ekibimizi evinde ağırladı, samimi açıklamalar yaptı. Beraber anılarına gittik, eski bayramları konuştuk, Türk futbolunun geldiği noktayı değerlendirdik. İşte Turgay abinin bayram mesajı...

Berlin Panteri'nden Arena Panteri'ne

'Hatıralar film şeridi gibi'

"Eşimi kaybettim. Bir buçuk ay oldu ve hâlâ kendimi toparlayamadım. Burada böyle oturuyorum. Geçmişe dalıyorum. Eşimle yaşadığım günleri düşünüyorum, futbolculuk yıllarımı düşünüyorum. Hepsi bir film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Gözüm her zaman açık değil ama uyumuyorum, sürekli düşünüyorum. Eşimin rahat etmesi için dualar ediyorum."

'Eski bayramları unutmuyoruz'


"Dini bayramlarımızda her zaman görevlerimizi yapardık. Mezarlıklar ziyaret edilir, büyüklerin elleri öpülürdü. Ben Galatasaray Lisesi'nde okurken o zamanlar bayramda maç yaparak vakit geçirirdik. Güzel günlerdi hepsi, tabii geride kaldı. Hayatınızın kıymetini bilin. Zamanla mücadele edin, her zaman hayatınız için elinizden gelenin en iyisini yapın."

'Galatasaray sonradan toparladı'

"Mümkün olduğunca maçları takip etmeye çalışıyorum. Tabii evden izlediğim kadarıyla söylüyorum. Başlangıçta biraz sendelediler. Ama sonradan kendilerini buldular. İyi bir başkan ve yönetim kuruluna sahipler. Statları da çok iyi. Hanım sağken beraber maça gitmiştik. Çok güzel."

'Mükemmel bir kaleci'

"Galatasaray'ın en büyük şansı kalecisi. Çok iyi bir kalecisi var. Hatta Muslera için iyinin de iyisi diyebilirim. Bir takım için en önemli mevkii kaledir. Gol yemiyor mu, yiyor! Her kaleci gol yer ama bir de yemedikleri vardır ve onlar takımın yenilmezliğini sağlar. Muslera öyle bir kaleci."

'Camia bana destek oluyor' "Zamanı geldiğinde bana çok destek oluyorlar. Belki bu sıralar onların da işleri yoğundur. Tabii kendi ailelerine de vakit ayırmak zorundalar. Her zaman Galatasaraylı olduğumdan dolayı kendimle gurur duydum. Galatasaray duygusal bir camiadır."

'Türkiye koşarak ilerliyor'

"Bizim zamanımızda Türkiye nasıldı şimdi nasıl! Şimdi bu zamana baktığında nüfus inanılmaz arttı. Yani bu kadar insanın her şeyi en iyi şekilde bilmesi mümkün değil. Ama öğreniyoruz. Türkiye kötü yolda değil, iyi yolda. Yürüyerek değil koşarak gidiyor. İnşallah bizim çocuklarımız ve gençlerimiz daha mutlu bir hayat yaşarlar."

'En iyi gazete FANATİK'

Haberin Devamı

"Hürriyet'te yazarken FANATİK'te de yazmamı istemişlerdi. Ama sonra işimi tam ciddiyetle yapamadım. FANATİK Gazetesi bugün Türkiye'nin en iyi spor gazetesi. Bazıları böyle görmeyebilir ama oradaki yorumlar, resimler, yazanlar, çizenler hepsi önemli insanlar."

'Sigara içenler, dikkat'

"Eşimi kaybettim sigara yüzünden. İçenlere sesleniyorum. Özellikle futbolcu kardeşlerimize en büyük nasihatımı bu konuda vermek istiyorum. Eğer sigara içiyorlarsa bıraksınlar mutlaka. Bıraktıklarında görecekler ki her şey onlar için daha iyi olacak."

Yalçın Dümer / Ö.Necati Albayrak

YORUM YAZ