MENÜ

2 Southampton'lı Tottenham'a doğru!

Tottenham kulübü dün akşam Southampton kulübü ile Morgan Schnelderlin ve Jay Rodriguez ile anlaşma aşamasında olduğunu duyurdu. Bu transferlerin hafta sonuna kadar bitirileceğini açıkladı.

2 Southampton'lı Tottenham'a doğru!

Bu iki futbolcuyla birlikte takımdan ayrılan futbolcu sayısı 7 olacak. Lovren,Lallana ve Lambert Liverpool'a Shaw Manchester United'a ve dün Calun Chambers Arsenale transfer oldu. Takımın hocası Ronald Koeman, takımdan ayrılan futbolcuların yerine Twente'den Dusan Tadiç ve Feyenord'tan Graziano Pelle'yi kadrosuna kattı.

MİNİ YORUM
İki sene önce Southampton Akademisinde dört gün geçirdim. Kısa başlıklarla bana verdikleri bilgileri aktarıyorum. 'Biz bir futbolcuya 10-15 milyon Pound veremeyiz. Bir akademi için en önemli unsur scoutlar ve futbolcu adaylarını yetiştirecek hocalardır. Biz bir hocaya 15 milyon Pound verebiliriz. Bir futbolcunun gelişmesi için gerekli olan 7 senelik zaman için çok fazla bir miktar değil. Akademi hocası olmak için sadece futbol oynamak yeterli değil. Futbolcu adayı yedi yaşındaki gençleri yetiştirmek için psikolojiden, antreman dozuna kadar her konuda bilgi sahibi olmaları gerekiyor."

Hemen ülkemize dönüyorum ve yorumu sizlere bırakıyorum.

Edip Adanır - Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ