MENÜ

Emel Dereli dünya 3.'sü

2013 Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda altın madalya kazanan başarılı gülleci Emel Dereli, Türkiye'nin yüzünü yine güldürdü. 18 yaşındaki atlet, bu kez de Dünya Gençler Şampiyonası'nda kürsüye çıktı, bronz madalyanın sahibi oldu

Emel Dereli dünya 3.'sü

Gülle atmada Türkiye’nin umut vaadeden atletlerinden biri olan 18 yaşındaki Emel Dereli, kariyerine uluslararası bir madalya daha ekledi. 2013’te Dünya Yıldızlar Şampiyonası, Avrupa Gençler Şampiyonası ve Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda altın madalya kazanan Emel Dereli, bu kez de Dünya Gençler Şampiyonası’nda kürsüyü çıktı. 16.55’lik derecesiyle, bronz madalyaya uzanan milli güllecimiz, ABD’de süren ve Türkiye’nin 30 atletle katıldığı şampiyonada ülkemize ilk ve tek madalyasını da kazandırma başarısı gösterdi.

İkinci hakkında garantiledi


Elemelerden gelen üçüncü atlet olarak finallere katılan Emel Dereli, ilk atışında faul yapsa da ikinci hakkında 16.55’e ulaşarak ikinci sıraya yerleşti. Yarışmanın bitimine üç atış kala, son hakkına gelen ABD’li Raven Saunders, 16.63 yapınca üçüncülüğe düşen Emel, son atığında 16.28 yapınca bronz madalyaya razı oldu. Şampiyonluğu ise, 18.08 yaparak gençlerde sezonun en iyi derecesine imza atan Çinli Tianqian Guo aldı. Guo, 16.96 ile başladığı finalde sırasıyla gülleyi 17.29 ve 17.71’e atarak altın madalyaya ulaştı.Büyüklerde 18.04 ile Türkiye rekorunu elinde tutan Emel Dereli, böylece şampiyona tarihinde; Eşref Apak (Çekiç Atma- Altın), Selahattin Çobanoğlu (800m-Bronz), Merve Aydın (800m- Gümüş) ve Nimet Karakuş’tan (100m-Gümüş) sonra madalya kazanma başarısı gösteren beşinci Türk atleti oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ