MENÜ

Ahmut Nur Çebi: 4. yıldızı takıp giderim

Asbaşkan ve Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi, çarpıcı açıklamalara imzasını attı. Çebi, "Futbolculardan Avrupa'da başarı, Türkiye'de şampiyonluk istedim. Biz iddialıyız. Üst üste 4. yıldızı takıp giderim" yorumunu yaptı.

Ahmut Nur Çebi: 4. yıldızı takıp giderim

Beşiktaş 2. Başkanı ve Futbol Şubesi'nin 1 numaralı ismi Ahmet Nur Çebi, Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gündemdeki birçok konu hakkında görüş bildiren Ahmet Nur Çebi, "Takımdaki oyuncular çok istekli ve arzulu. Geçen sene fazla forma şansı bulamayan Kerim’i bu sezon ilk on birde bekliyorum. Holosko çok gayretli bir oyuncu, Uğur çok iyi çalışıyor. İki sezondur tam anlamıyla yararlanamadığımız Mustafa Pektemek ve İsmail Köybaşı bu sezon çok iyi dönüş yaptılar. Bu yılın en büyük transferi bence onlar. Veli de çok başarılı ve onunla da sözleşme uzatmak istiyoruz" dedi.

‘Büyük alkış koptu...’

Feyenoord maçı öncesi oyuncuların inançlı olduğuna vurgu yapan Çebi, "Futbolcularla 2 yıl önce yaptığım gibi bir toplantı yaptım. Çok neşeli ve isteklilerdi. Futbolcularımıza bu sene tek amaçlarının şampiyonluk olduğunu, başka bir şeyi hayal bile etmeyeceklerini ifade ettim. 'Avrupa’da da başarı istiyorum ama Türkiye’de kesinlikle şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyeceksiniz' dedim. Bu sözlerimden sonra salonda büyük bir alkış koptu" diye konuştu.

Rakiplerinden eksik olan yönleri tamamlayıp, hepsinin önüne geçmeye çalışacaklarını belirten Çebi, "Üst üste 4. yıldızı takıp giderim. Biz iddialıyız ve hedeflerimize ulaşacağız. Biz bu yönetim olarak üstümüze düşen görevi yapıyoruz. Futbolcu kadromuzun gözlerinden, ne kadar inanmış olduklarını görüyorum" ifadelerini kullandı.

Önder Özen'le kısa süre çalıştıklarını ama keyifli olduğunu belirten Çebi, "Futbol Direktörlüğü devam edecek. Kurumsal konularda 2-3 yıl sabır gerekiyor. Özen, 1 sene daha görev devam etseydi, sistem oturacaktı" sözlerini sarfetti.

'Fener stadı vermedi'

“Stat konusunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la görüştüm ve kendisine, 'Basından ve farklı yerlerden duyduk. Beşiktaş, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı istesin, veririm demişsiniz' diye sordum. Ancak bana, 'Maalesef veremem' cevabını verdi. Bizim için bu konu kapanmıştır. Zaten isteklik de değildik. Böyle haberler çıktığı için biz de Yıldırım'a soralım dedik. Bundan sonra da kimse çıkıp, 'Biz verecektik, ama talep gelmedi' diye bir şeyler söyleyip, ortaya çıkmasın.”

'Gökhan beni anlamadı'

"Transferlerde kulüplerle, başkanımız Fikret Orman, oyuncularla ben, menacerlerle Erdal Torunoğulları görüşme yapıyor. Gökhan Töre ile anlaşırız, önemli olan kulüplerin anlaşabilmesi. Bir insan evleneceği kadına kötü davranmaz. Sever ve okşar. Ben de benzetme ile yaklaşıyorum. Gökhan görüştüğümüzde, biraz yüksek sesle konuştum. Bu ona, kızdığım şeklinde anlaşıldı. Hatta toplantıda, ‘Türkçe konuşuyorum, anlamıyor musun?’ dedim. Ama sonra öğrendim ki gurbetçi olduğu için gerçekten anlamıyormuş."

'Yönetimi beğenmiyorlar'

Haberin Devamı

"Forma ve kombine satışları beklentilerin çok altında kaldı. Demba Ba gelmeden önce kombine satışları 4 bin 100’dü, transferden sonra patlama bekliyordum ama şu anda 5 bin oldu. Forma satışları da bundan farklı değil. Taraftarlar galiba formayı değil, yönetimi beğenmiyorlar. Biz gidersek alırlar, onlar yönetimi beğenmiyorlar."

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ