MENÜ

Engelsiz!

İki eli olmadan masa tenisi oynayan Mısırlı sporcu İbrahim Hamaditu'nun azmi, herkesi kendine hayran bırakıyor. 2006 Dünya Engelliler Turnuvası'nda da 4. olan Hamaditu, dünyada ağzıyla masa tenisi oynayan ilk sporcu olarak gösteriliyor.

Engelsiz!




Küçük yaşta geçirdiği trafik kazası sebebiyle iki elini kaybeden ancak zorluklara karşı koyma konusundaki iradesini yitirmediğini söyleyen Mısırlı İbrahim El-Huseyni Hamaditu, diğer engelli sporcular gibi, engel tanımadı ve masa tenisini ağzıyla oynamaya başladı. Mısır’ın Dimyat kentindeki bir gençlik merkezinde antrenman yapan Hamaditu, “Arkadaşlar tenis oynarken hakemlik yapıyordum. Ancak bir gün aldığım karara itiraz eden oyuncunun tepkisi beni bu sporu yapmaya sevk etti” dedi.

Haberin Devamı

Ayak parmaklarını kullanıyor

Son olarak 2010 Afirka Engelliler Şampiyonası’nda ikinci olan ve ağzıyla masa tenisi oynayan ilk kişi olma unvanını kazanan Hamaditu, masa tenisini ise nasıl öğrendiğini şöyle anlattı: “Bana bu konuda yardımcı olacak birini bulamayınca ayak parmaklarımı kullanarak, kendi kendime çalışmaya başladım. Topu duvara atıp ağzımdaki raketle karşılıyordum. Uzun süre bu şekilde çalıştım.

Birçok zorlukla da karşılaştım özellikle boynumda dayanılmaz ağrılar oluyordu. Ama yılmadım ısrarla devam ettim. Daha sonra boynum da bu duruma alıştı.” Vücudunun en çok zarar gören kısmının dişleri ve boynu olduğunu vurgulayan Hamaditu, 80’li yılların sonunda başladığı masa tenisinde, 1991 Afrika Engelliler Turnuvası’nda altın madalya, 2010 Afrika Engelliler Şampiyonası’nda da gümüş madalya kazandı. Hamaditu, 2006 Dünya Engelliler Turnuvası’nda da dördüncülük elde etti.

YORUM YAZ