MENÜ

Bölükbaşı: Yargılamak için çok erken

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı açıklamalarda bulundu. Bölükbaşı, "Ön yargılı hareketler takımı etkiliyor. Eleştirilebiliriz ama yargılamasınlar. Daha 2 aylık bir yönetimiz" dedi.

Bölükbaşı: Yargılamak için çok erken

Başkan Recep Bölükbaşı dün akşam UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda beklemedikleri bir sonucun ortaya çıktığını belirterek, "Maça iyi hazırlandık ama futbolun içinde var önemli olan bundan sonra sezona iyi hazırlanıp ligde neler yapacağımız önemli. Sakat oyuncularımız yüzünden gençlerimiz oynadı. İki yabancımız sahadaydı. Bursa'daki maçta da çok gol kaçırdık. Savunmaya kapanan bir takımdı. Çok üzüldük. Ben bu kulübün başkanıyım. Bu sonuç en çok beni acıtır. Ben dün gerçekten çok kötüydüm. Beklemiyordum ama futbolun içerisinde maalesef bunlar var. Yenmek de var, yenilmek de ama maalesef bu böyle. Rakip bizim dengimiz değil. Bizden daha önce çalışmaya başlamışlardı. Dün sahada futbol oynamadılar, kapandılar. Maçtan sonra çıkan olaylar da bundan dolayı çıktı. Çünkü onlar kavga ediyorlardı. Çok sert oynadılar. Hakemde bu duruma göz yumunca bazen istedikleriniz olamıyor. Ama her şerde bir hayır vardır" dedi.

"Olaylar kabul edilemez"

Penaltı atışlarının ardından Chikhura Sasckhereli futbolcunun tahrikleri ve basın toplantısı salonunda yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Bölükbaşı olaylar hakkında şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Biz maçı karşıda yer alan şeref tribününde izledik. Ben olaylar başladığında ev sahibi ekibin başkanına da söyledim. Biz onları çok güzel ağırladık. Onlarda bizleri güzel ağırladılar. Havaalanında karşıladılar bizi otelimizden alıp gezdirdiler. Bazen başkan ve yöneticilerin müdahale edemeyeceği olaylar maalesef oluyor. Eski Trabzonspor'lu Arçil ile de oturduk konuştuk. Son penaltıdan sonra futbolcunun taraftarımıza koşmasını kabul edemedim. Ben de çok büyük tepki verdim. Çok bilenmişlerdi. Benim en çok zoruma giden komşu dediğimiz Gürcistan'ın ve misafirperver bildiğimiz ve başkan ve yöneticileri bunu bize gösterdiler ama taraftarlarından bunu göremedik. Olaylar kabul edilemez. Çok fanatik bir taraftar grubu vardı. Hiç alakasız Yunanistan bayrağı açtılar. Basın mensuplarına yapılan hareketi kınıyorum. Bazılarının darp edildiğini öğrendim. Bir daha bu tür olayların yaşanmamasını istiyorum. Taraftarlarımızda zor durumda kaldı. Darp edildiler. Onlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"Pinto ile yollarımızı ayırdık"

Başkan Recep Bölükbaşı, bugün yaptıkları görüşmeler sonrasında Şilili futbolcu Sebastian Pinto ile yolların ayrıldığını açıkladı. Başkan Bölükbaşı sözlerini şöyle sürdürdü

"Bayramdan sonra takımımızın bir kamp dönemi olacak. Takımımız lige daha iyi hazırlanacak. Hocamız daha yeni yeni takımı tanıyor. Yeni transferlerimizden Emre Taşdemir sakatlandı. Müsabakada Traore forma giydi. Kadroda bazı sıkıntılarımız vardı. Bugün Sebastian Pinto'yla masaya oturduk karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshettik. Bayramdan sonra Teteh Bangura ile masaya oturacağız. Kolay değil tabi bizler de çok çabuk başarı gelsin istiyoruz. Ama zaman zaman olmuyor. Göreve geldiğimiz 2 aylık süre içerisinde yerel medyada kişiselleştirecek şekilde bizleri çok kötü şekilde eleştiriyorlar. Daha ortada fol yok yumurta yok. Ben hep söylüyorum. Bizi eleştirebilirler ama yargılamasınlar. Ön yargılamalar hoş olmuyor. Bizim sabra ihtiyacımız var. Dedik ki istediğimiz üç şey var. İletişim, tahammül ve sabır. Tahammül edemediğimiz zaman iletişim kuramıyoruz. İletişim olmadığı zaman zaten sabır yok. Burada kaybeden Bursaspor olacak. Biz bir bütünlük istedik. Hala da söylüyoruz. Dışarıda kalan yerli oyuncularımız vardı. Bir kısmını kiralık verdik. Havuzumuzu temizlemeye çalışıyoruz. Kolay değil. Taraftarımız da her şeyi çabuk istiyor. Biz de istiyoruz. Hemen başarı gelsin. Zaman zaman bizim, teknik ekibin çalışmaları doğrultusunda ağır eleştirilere maruz kalıyoruz. Ben hep söylüyorum. Eleştirilebiliriz ama yargılamasınlar. Daha iki aylık bir yönetimiz. Bu durum futbolcuları da etkiliyor. Önyargılı hareketler. Bizim sabra ihtiyacımız var. Gelirken de söyledik sabır, iletişim, tahammül istiyoruz.

Haberin Devamı

"Transfer için süremiz var"

Haberin Devamı

Biz bir bütünlük istedik. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kimse merak etmesin, bir aydan fazla süremiz var transfer için. Bizim tespit ettiğimiz futbolcular var. Bunlarla görüşüyoruz. Bursaspor'un mali durumu da belli. Adam göndereceksin ona para vereceksin. Geçmişteki oyuncuların alacaklarını ödüyoruz. Eski başkan adaylarından bir arkadaşımız mahkeme kararıyla Bursaspor hesaplarına bloke koydurmuş. Alacağı da ne kadar var mı? Yok mu? Belli değil. İncelettiriyorum. Bu arkadaş daha önceden de icra göndermişti. Ona itiraz etmiştik. Ben istiyorum ki Bursaspor burada söz konusu. İnsanlar söz konusu değil. Ben bugün çeker giderim ne olacak zararı Bursaspor görecek. İstesem saniyede görevi bırakırım ama buradan özellikle söylüyorum. Kesinlikle görevi bırakmayacağım. Bursaspor'u başarıya götürmek için ne yapmam gerekiyorsa yapmak için yola çıktık. 2015 yılının Mayıs ayında yapılacak olağan genel kurula kadar görevimizin başında olacağız. Hiç kimse bir ay sonra gidecekler diye düşünmesinler. Maalesef bazı gazeteler bize neredeyse küfür etme durumuna geldiler. Kişiselleştiriyorlar. Bizi çok yıpratıyor. Biz herkesle bütünlük istiyoruz. Barış istiyoruz. Bırakmak için bir neden yok ki. Para yoktu para bulduk. Futbolcuların alacaklarını ödedik. Bir sezon içerisinde çok güzel şeyler yapacağız. Eğer yapamazsak durmamızın bir anlamı yok. Bırakmaya niyetimiz yok. Kimsede heveslenmesin. Bursaspor güzel şeylere layık. Şimdiye kadar bazı kesim Allah razı olsun desteklerini verdiler. Bazı kesim vermiyor. Sportif anlamda çalışırken, mali anlamda ve kurumsallaşma anlamında da çalışmalarımız devam ediyor. Bursaspor'un en iyi şekilde en iyi yerde olması için gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Bir tane Bursa var. Ben de hata yapabilirim. Hoca'da futbolcularda hata yapacak. Ama hataya hata ile karşılık verdiğinde daha büyük hata olur. Gereken dersleri herkes alır."

YORUM YAZ