MENÜ

20. etabın galibi Tony Martin

101. Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) bireysel zamana karşı koşulan 20. etabını, Omega Pharma Quick-Step'ten Alman Tony Martin kazandı.

20. etabın galibi Tony Martin

Fransa Bisiklet Turu’nun sondan bir önceki etabı, Bergerac ile Perigueux yerel idareleri arasındaki 54 kilometrelik parkurda düzenlendi. Mücadelede, 1 saat 6 dakika 21 saniye ile en iyi zamanı çıkaran 29 yaşındaki Martin, turdaki ikinci etap galibiyetini elde etti.

Liderin 1 dakika 39 saniye gerisinde kalan Giant Shimano’dan Hollandalı Tom Dumoulin ikinci, 1 dakika 47 saniye farkla Netapp-Endura’dan Çek Jan Barta ise üçüncü oldu.
Genel klasman liderine verilen "sarı mayo", 20 etapta geçilen 3 bin 523 kilometre sonunda 86.37.52 saatlik dereceyle ilk sırada yer alan Nibali’de bulunuyor. Rakipleriyle arasında önemli bir fark oluşturan İtalyan bisikletçi, son etaba tur zaferini ilan etmek için çıkacak. Nibali’nin 7 dakika 52 saniye arkasındaki AG2R La Mondiale’in Fransız sporcusu Jean-Christophe Peraud, liderin en yakın takipçisi konumunda. FDJ.fr takımından bir diğer Fransız

Thibaut Pinot ise 8 dakika 24 saniye geride üçüncü durumda. Yarışın 21. ve son etabı, yarın Evry ile Paris arasındaki 137,5 kilometrelik parkurda yapılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ