MENÜ

Ersun Yanal yine iddialı!

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Topuk Yaylası'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ersun Yanal yine iddialı!

Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda sürdüren Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, basının karşısına geçti. Yanal, transfer, takımdaki futbolcular, giden futbolcular ve daha birçok konuda açıklamalarda bulundu. Yanal, "Burada yaptığımız çalışmalarda herhangi bir olumsuzluk yaşamamamız bizi mutlu etti. Fenerbahçe hedeflediği 4. yıldız için iyi bir başlangıç yapmış oldu. Bu sezon kadromuza katılan 1 oyuncu vardı ve hiç yabancılık çekmedi. Sanki uzun yıllardır bizimle gibi. Taktiksel anlamda yapacağımız şeylerin bir kısmını kampta gerçekleştirdik. Dünya Kupası'ndan gelen oyuncuların hazır gelmeleri işimizi kolaylaştırdı. Onlara teşekkür ederim." diyerek sözlerine başladı.

Tecrübeli teknik adam, transferle ilgili de açıklama yaptı: Şu anda herhangi bir transfer çalışmamız yok. Hiçbir oyuncu ile temas kurulmadı. 25-26 kişilik kadromuz önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak." şeklinde konuştu.

Yanal Diego Ribas'ın durumu hakkında, "Yapılan testlerde Diego hem koştuğu mesafe hem de şiddetli koşular içinde ilk 4'te yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin teknik patronu sözlerine şöyle devam etti:

Egemen yarın kontrolden geçecek. Danimarka dönüşünde takımla birlikte olacaktır.Kuyt'ın Dünya Kupası performansıyla, her bölgede takıma katkı sağlayacağını gördük. Bizde kaybetmeyi sevmeyen oyuncular var. Rehavet değil, kaldığımız noktanın daha ötesine taşıyacaklardır takımı. Bizim en büyük avantajımız, arkamızda duran ve bize destek olan taraftarlarımız. Geçen sezon Kuyt'ın gözünde problem olduğunda antrenmana çıkarmak istemedik ancak maça çıkmak istedi. Bu büyük fedakarlıktır. Takımdan ayrılacak oyuncuları belirlemek için hazırlık maçlarını bekleyeceğiz. Afrika Kupası ile ilgili planlarımızı yaptık, Fenerbahçe sorun yaşamayacaktır. Bize göre fikstür her zaman avantajlı. Önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Fenerbahçe, her zaman 1. olmaya çalışır. Şampiyon olduk ve yine şampiyon olmak istiyoruz. Çok karakterli bir takımız. Daha iyisini yapma konusunda kaygılanıyorum. Oyuncularım da bu duyguyu yaşamalı. Oyuncular için tatilde formda kalmak çok zordur. Oyuncularımızın hepsi tam anlamıyla hazır bir şekilde geldiler. En büyük mutluluk Fenerbahçe'de olmaktır. Bu ayrıcalığı da ortaya koyacağımız performansla göstermeliyiz. Yaptığımız çalışmalarla sakatlıkları engelliyoruz. Çok iyi bir sağlık ekibimiz var. Diego Ribas ofansif gücü çok yüksek bir oyuncu ama defansif yönü olan da bir oyuncu. Bunu ortaya koyacaktır. Hücum hattındaki kalite devam edecektir. Diğer bölgelerdeki oyuncular da skora katkı vermeli. Fenerbahçe şampiyonluğu nasıl kutlayacağını bilen bir olgunluğa sahip. Salih ayrılmak istedi, Roma'ya gitmeyi çok istedi. Roma'da oynaması onun için büyük bir deneyim olacaktır. En ufak bir sağlık problemim yok. Kendimi çok iyi hissediyorum. Alper Potuk'tan bu sezon daha iyi bir performans bekliyorum. Caner, artık kimliği olan marka bir futbolcu.

Ersun Yanal, sözlerini herkese hayırlı bir sezon dileyerek tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ