MENÜ

"7 yaşımdan beri şut atıyorum"

Melih Mahmutoğlu... Obradovic'le beraber Fenerbahçe'de büyük bir çıkış yaptı. Genç yaşına rağmen Euroleague'de önemli süreler aldı. Bu gelişimini Obradovic'e ve çok çalışmasına bağlayan Melih, Fenerbahçe ve milli takımla ilgili görüşlerini FANATİK'e anlattı.

"7 yaşımdan beri şut atıyorum"

- Fenerbahçe’de beklentilerin üzerine çıktın. Bir yılda bu gelişimi nasıl gösterdin?

Fenerbahçe ile anlaştığım zaman bu kadar süre alacağımı beklemiyordum. Ama bu başarımda en büyük pay Obradovic’in. Takım arkadaşlarım, teknik kadro ve taraftar da bana büyük destek verdi. Obradovic’i dinleyip, iyi bir
sezon geçirdim. Hak ettiğimiz bir şampiyonluk kazandık. Bu sene daha da önemli. Geniş bir kadromuz var. Hocamızı da tanımış olduk. Obradovic benimle hep birebir konuştu. Beraber videolar izledik. Neler yapmam gerektiğini anlattı. Bu insana ayrı bir güven veriyor. Sadece durarak değil hareketli şut atmayı, pick and roll sonrası şut atmayı, potaya gitmeyi, pas vermeyi çalıştık beraber. Basketboluma çeşitlilik kattım. Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Tabii idmanlar sonrası ekstra çalışmalar da yaptık. Bu sene basketboluma yeni şeyler de katmak istiyorum.

- Obradovic maç içinde de sürekli sana bağırıyor. Neler söylüyor sana o sırada?

En başta çok zorlandım ama bu kadar bağırmasının nedeninin benim iyiliğim için olduğunu anladım. Benimle bu kadar ilgilendiği için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ona çok teşekkür ediyorum.

- Nasıl bu kadar iyi şut atabiliyorsun. Yetenek mi, çalışmak mı?
Kesinlikle çalışmak da var. Ama yeteneğim olduğunu, çalışarak bunu geliştirdiğimi düşünüyorum. 7 yaşımdayken bahçeye pota yaptırmıştım ve sürekli şut attım. Şutlarım girince güvenim arttı. 7 yaşından beri şut atıyorum diyebilirim.

- Geçen sene de hedefler büyüktü ama hayal kırıklığı yaşandı. Başarısızlığın sebebi neydi sana göre?

Obradovic’in ilk senesiydi. Herkesin bir alışma ve takımı anlama süresi vardır. Yoksa sezona iyi başladık ama şanssız maçlar kaybettik. Herkes Obradovic’in ne istediğini anladı. Bunu biliyoruz ona göre çalışacağız. Daha geniş bir kadroyuz. Avrupa’da başarı bi sezon gelecek.

-Senin pozisyonuna Goudelock, Bogdanovic, Serhat ve Can geldi. Nasıl bir rekabet olacak?
Rekabet olacak ama kimseden korkum yok. Ben yine herkesten fazla çalışıp hep hazır olacağım. Güzel bir rekabet olacak bu da takıma bence olumlu yansıyacak.

‘Herkesten fazla koşmamız gerekiyor’
- Milli Takım’da skorer iki numara eksikliği var. Burayı sen doldurabilecek misin?
Kesinlikle doldurabileceğime inanıyorum. Kendime güvenim de var bu konuda. İnşallah Ergin Ataman’ın gözüne girerim ve ilk 12’de yer alırım. Bunu çok istiyorum. Hedeflerim arasında Dünya Şampiyonası oynamak ve Türk Milli Takımı ile madalya kazanmak var. Bu için de benden ne isteniyorsa onu yapmaya hazırım.

- Bu yıl değişik bir kadro var. NBA oyuncularının çoğu gelemedi. Kadro hakkında ne düşünüyorsun?
Öyle duruyor ama ben iyi ve mücadeleci bir takım olacağımızı düşünüyorum. Genciz ama çok tecrübeliyiz. Hepimiz genç olmamıza rağmen Euroleague’de önemli süreler aldık. Herkesten fazla koşmamız, herkesten fazla mücadele etmemiz gerekiyor. NBA yıldızları olmasa da yetenekli bir takım olduğumuza inanıyorum. Dünya Şampiyonası’nda bu takımdan madalya bekliyorum. Grup kolay gözüküyor ama bence tehlikeli. Dikkatli olmamız ve dediğim gibi herkesten fazla koşmamız gerekiyor. Bunu yaparsak Amerika’yı bile yenebiliriz. Kendimize güveniyoruz.

-Yabancı sayının artmasından endişe duyuyor musun?Ben endişe duymuyorum. Başka yerde olsam belki duyardım ama Obradovic’le duymuyorum. Kim iyi oynuyorsa, kim fazla çalışıyorsa o dakika alıyor. Ben de aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Çoğu yerde yabancı
hayranlığı var ama Fenerbahçe’de, Obradovic’le böyle bir şey yok. Kim hakediyorsa o oynuyor.

- Bundan sonraki hedeflerin neler?
En yakın hedefim Dünya Şampiyonası’nda madalya almak ve Euroleague şampiyonluğu yaşamak. Bunu çok istiyorum. İnşallah bu sezon Euroleague’de şampiyon oluruz.

GÖKHAN GERMAN

Haberin Devamı
YORUM YAZ