MENÜ

Team Alvimedica zorlu Transatlantik eğitimini tamamladı

Volvo Ocean Race'e (VOR) bir Türk markası olarak katılacak ilk takım olan Team Alvimedica, hazırlıklarına son sürat devam ediyor.

Team Alvimedica zorlu Transatlantik eğitimini tamamladı

İkinci Transatlantik geçişini başarıyla gerçekleştiren takımın lideri Charlie Enright, yolculukta Ekim ayında başlayacak zorlu mücadelelerini kolaylaştıracak önemli deneyimler kazandıklarını belirtti.

10 Temmuz’da başarı dilekleri ve alkışlarla New Port’tan uğurlanan Team Alvimedica, VOR rakiplerinden biri olan Abu Dhabi ekibi ile birlikte çıktığı Transatlantik yolculuğunu 9 günde başarıyla tamamlayarak İngiltere’ye ulaştı.

Türkiye merkezli medikal cihaz şirketi Alvimedica tarafından desteklenen ve VOR yarışının bu seneki en genç ekibi olan Team Alvimedica’nın lideri Charlie Enright, “Sekiz ekip üyesi olarak yola çıktık ve yeteneklerimizin sınırlarını zorladık. Her ne kadar yarış halinde olmasak da yolculuk esnasında Abu Dabi ekibinin varlığını yanımızda hissetmek bizim için müthişti. Bu rekabet duygusu sayesinde bazı yeteneklerimizi geliştirebildik. Ayrıca kendimizi başka bir ekiple kıyaslama imkanı da bulduk, ki bunun için çok mutluyuz. Yolculuğumuzun son günlerinde daha önceki eğitimlerimiz esnasında karşılaşmadığımız ağır hava koşulları ile karşılaştık. Bu koşulları deneyimlemek ve ardımızda bırakmak bizim için önemliydi” dedi.

Enright, Team Alvimedica’nın kısa bir süre önce belirlenen üyelerinin beklenmeyecek kadar hızlı bir zamanda kaynaştığını ve ekip ruhunu yakaladığını ifade ederken, takıma katılacak 9’ncu ismin belirlenmesi çalışmalarının da sürdüğünü aktardı.

Rakipler VOR’dan önce İngiltere’de yarışacak!

Team Alvimedica, Enright ile birlikte Amerikalı Mark Towill ve Nick Dana, Avustralyalı Will Oxley, Yeni Zelendalı Ryan Houston ve David Swete, İtalyan Alberto Bolzan ve tekne muhabiri Amory Ross’tan oluşuyor.

Zorlu Transatlantik geçişinin ardından kısa bir dinlenme molası veren ekip, VOR’dan önce 10 Ağustos’ta İngiltere’de başlayacak olan “Round Britain” ve “Ireland Race” için bir araya gelecek. Round Britain yarışının VOR’da karşılaşacakları diğer rakipleri de katılacağı için önemli bir aşama olacağını belirten Enright, “Bizim için önemli bir aşama ama gösteri daha başlamıyor! Bu etapta sonuca odaklanmak yerine, yeteneklerimizi geliştirmeye çalışacağız. Bu yarışı bir eğitim fırsatı olarak değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ