MENÜ

Taffarel'de mutlu son

Galatasaray'da Taffarel bilmecesi sona erdi, Brezilyalı çalıştırıcı hem milli takımda hem de Sarı Kırmızılı kulüpte çalışacağını açıkladı.

Taffarel'de mutlu son

Claudio Taffarel'in, Brezilya milli takımında görev yapacağının açıklanması, tecrübeli antrenörün Galatasaray'daki akıbetine ilişkin soru işaretlenin oluşmasına neden olmuştu. Başta Sarı Kırmızılı taraftarlar olmak üzere camiadaki herkes tarafından sevilen efsane isim, bugün başkan Ünal Aysal ve teknik direktör Cesare Prandelli'yle yaptığı görüşme sonrasında kararını açıkladı.

Galatasaray Televizyonu'na konuşan Taffarel, Cim Bom'daki görevine devam ettiğini ve iki takımda birden çalışacağını söyledi.

Haberin Devamı

Taffarel, GSTV’ye yaptığı açıklamada, Dunga’dan kendisine milli takımda çalışması için teklif geldiğini belirterek, "Beni hatırladığı için Dunga’ya ve Brezilya Futbol Federasyonu’na çok teşekkür etmek istiyorum. Dunga’dan bana böyle bir teklif geldi. Ben onlara ’Galatasaray’da çalışmaya devam etmek istiyorum, böyle bir şey sıkıntı olur mu?’ diye sordum. Brezilya Futbol Federasyonu bana ’Kesinlikle olmaz. Galatasaray’da devam edersin ama Brezilya’da milli maçımız olduğu zaman bizim kampımıza katılırsın’ dediler. Bu beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve teknik direktör Cesare Prandelli ile de bu konuyu görüştüğünü anlatan Taffarel, şunları kaydetti:
"Tabi sadece Brezilya Futbol Federasyonu’nun kabul etmesi yetmeyecekti. Bir de başkanımızdan ve Cesare Prandelli’den gelecek onay da çok önemliydi. İkisiyle de bu fikri paylaştım. İkisi de bunun olabileceğini söyledi. Taraftarlarımız kesinlikle emin olsunlar, ben Galatasaray’dayım, Galatasaray’da yoluma devam ediyorum. Çünkü Galatasaray kariyer açısından da benim için çok önemli bir tecrübe. Diğer taraftan milli takıma gitmek çok onur veren bir şey ve mesleki açıdan o da farklı bir tecrübe. O yüzden bu iki görevi bu sene beraber götüreceğim. Galatasaray’ı kesinlikle yalnız bırakmayacağım. Burada çok mutluyum. Ancak diğer taraftan Brezilya Milli Takımı’nın maçları olduğu zaman Brezilya için, Dunga için elimden geleni yapacağım."

YORUM YAZ