MENÜ

Gazeteciler darp edildi

Bursaspor, Gürcistan ekibi Chikhura Sachkhere'ye 90 dakikası ve uzatmaları golsüz sona eren mücadelede penaltı atışları sonunda 4-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Gürcü basın mensupları Şenol Güneş'in basın toplantısı sonrası Türk basın mensuplarına küfür ederek ortamı gerdi. Bunun ardından Gürcü basın mensupları Türk basın mensuplarına kamera ve tripotlarla saldırdı.

Gazeteciler darp edildi

Tiflis polisi, maçın ardından Chikhura Sachkhere takımının olaylara karıştığı öne sürülen 2 yetkilisiyle, olaylar sırasında başına kamerayla vurularak hafif yaralan DHA muhabiri Emre Koşak ile cep telefonu kırılan ve gömleği yırtılan Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’un ifadesini almak üzere maçın oynandığı stada geldi.

Haberin Devamı

Türk gazetecilerin, ifade alım işlemi sırasında basın odasından dışarı çıkmalarına izin verilmedi. Emre Koşak ve Süha Gürsoy’un 3 saat süren işleminin ardından basın mensupları, stattan çıkabildi.

Maç sonrası otobüsle stattan havaalanına giden Bursaspor kafilesi de basın mensuplarını beklemek zorunda kaldı.
İfade alım işleminin uzaması nedeniyle Bursaspor kafilesini Bursa’ya götürecek uçak yaklaşık 3 saat rötar yaptı.

Olaylar

Karşılaşmanın ardından Chikhura Sachkhere Teknik Direktörü Soso Pruidazeteze ve kaleci Kvilitaia, Mikheil Meskhi Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda Gürcü gazeteci ve taraftarın bulunduğu odada Pruidze ve Kvilitaia’nın açıklamaları tercüman olmadığı gerekçesiyle Türkçe’ye çevrilmedi. Pruidze ve Kvilitaia’nın açıklamalarından sonra basın odasında tur sevincini yaşayan Gürcü gazeteci ve taraftarlar, daha sonra Türk gazetecilerle tartışmaya başladı.

Haberin Devamı

Tartışmanın büyümesinin ardından çok sayıda Gürcü gazeteci ve taraftar, Türk gazetecilere saldırdı. Salonda yaşanan arbede sırasında başına kamera ile vurulan DHA Bursa Bölge Müdürlüğü muhabiri Emre Koşak yaralandı. Olaylar sırasında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’un da cep telefonu kırıldı.

Basın odasındaki kargaşa, Chikhura Sachkhere ve Bursaspor Kulübü yetkilileri ile güvenlik güçlerinin odaya gelmesiyle son buldu. Gürcü gazeteciler ve taraftarlar, daha sonra odanın dışına çıkarıldı.

AA

YORUM YAZ