MENÜ

Vedat Bayram'dan çarpıcı tespit

Erzurum'da toprak kayması sonucu yıkılan atlama kuleleriyle ilgili olarak İstanbul İl Spor eski Müdürü Vedat Bayram, “Slovenya yarışmaları Türkiye'ye kaptırınca, oradan alınan proje Erzurum'daki mevcut yerine uygulanmış!” diye konuştu.

Vedat Bayram'dan çarpıcı tespit

İstanbul İl Spor eski Müdürü ve MHP MYK Üyesi Vedat Bayram, 2011 ’de Erzurum’da düzenlenen Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları için inşaa edilen ve yaşanan toprak kayması sonucu yerle bir olan atlama kuleleri ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Vedat Bayram, “O memleketin çocuğu olarak ben ve mensubu bulunduğumuz MHP, bu olaydan dolayı mutlu değiliz. 150 milyon TL, acemice heba edilmiştir. Proje, Slovenya’daki bir dağın zemin kotlarına göre ölçülendirilmiş. Slovenya yarışmaları Türkiye’ye kaptırınca, bizzat oradan alınıp Erzurum daki mevcut yerine uygulanmıştır! Projenin, gerçek alanına göre düzünlenmemesi ve bu alana sığmaması sebebiyle pist, kara yolunun üzerine doğru çıkartılmaya da çalışılmıştır. Ayrıca ağaç dokusunun yok edilmesi ise gerçekten ciddi bir handikaptır” dedi.

Haberin Devamı

‘Acemilik ve adam kayırma’

Sözlerinin devamında Bayram, “İhale de bir firma 70 milyon TL teklif verirken, 57 milyon teklif veren 2. firma çağrılarak iki şirket ortak noktada buluşturulmuş. İhale ise 70 milyona Sarıdağlar Firması’na bırakılmıştır. Adı geçen firma, basında çıkan haberlere görev mevcut hükümet döneminde yıldızı parlamıştır. Bu olaylar ve acemilikleri yan yana getirdiğimizde, AKP dönemin de her işte görülen, popülizim, acemilik, adam kayırma ve işin ehli olmamak para kaybı yanında, sportif prestij kaybı burada görülmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ