MENÜ

"Raikkonen'e ihtiyacımız var"

Marco Mattiacci, Kimi Raikkonen'in düşük form grafiğine ve 2014 sezonunun şu ana kadarki tüm yarışlarında takım arkadaşı Fernando Alonso tarafından geride bırakılmasına rağmen Fin pilotun, Ferrari'nin ihtiyaç duyduğu isim olduğunu ifade etti.

"Raikkonen'e ihtiyacımız var"

Kimi Raikkonen bu sezon yaşadığı sorunlar ve düşük performans grafiği ile son yarış Almanya Grand Prix'inin ardından takım arkadaşı Fernando Alonso'nun 78 puan gerisinde bulunuyor.
Ferrari takım patronu Mattiacci ise henüz Raikkonen'i yenemeyen Raikkonen'in 10-0'lık yarış skorunu önemsemediğini ifade etti.
"10-0 derken futboldan bahsediyor olmalısınız. Bu Formula 1 değil. Analizinize kesinlikle katılmıyorum. 10-0 tenis ya da futbolda olabilir ancak Formula 1 değil. F1'de hiç böyle bir skor görmedim. Kimi bizim ihtiyaç duyduğumuz pilot. Daha fazla puan elde etmeliyiz ancak o bizim ihtyiaç duyduğumuz yarışçı."

Mattiacci, ayrıca Raikkonen'in bu durumu tersine çevirebilecek tek isim olduğunu da ifade ederken, Ferrari'deki hiçkimsenin Fin pilotun takım için önemini hafife almadığını da söyledi.
"Daha iyi yapabileceği şeyleri bildiğini düşünüyorum. Bu bana kalmış değil elbette; o profesyonel bir yarış pilotu ve Ferrari ile daha önce Dünya Şampiyonu oldu. Motive olmuş durumda ve gelişebileceği lanları biliyor. Fernando'nun önünde olduğunu görmek onun için zor gibi görünüyor olabilir ancak bu işte hep beraberiz. Ferrari'nin ona güveni ve desteği en üst düzeyde."

Kaynak: Türkiye F1

Haberin Devamı
YORUM YAZ