MENÜ

Kartal'ın karnesi: Orta!

Muhabirimiz Orhan Yıldırım, Beşiktaş'ın Almanya ve İngiltere kampını değerlendirdi

Kartal'ın karnesi: Orta!

Beşiktaş’ın yeni sezon hazırlık kampı bugün bitiyor. Almanya da başlayıp, İngiltere’de noktalanan 26 günlük serüvende Kartal’ın karnesi: orta!

Haberin Devamı

Siyah inci, beyaz at!

İlk etapta transfer öne çıktığından kamp ortamı ve çalışmalar arka planda kaldı. Bunlara bir de, Slaven Bilic-Önder Özen sürtüşmesi eklenip suni gündem yaratılmıştı. Bir deyim var, ‘At gibi koşturmak’ diye. Tabiri caiz ise, tüm oyuncular, kapasiteleri ölçüsünde işte böyle, koşturup durdular. Çalıştılar ancak nafile! Gözler farklı yerlere odaklandığından fazla fark edilemediler.

Demba Ba ezber bozdu

Aynı durum İngiltere’ye de taşındı. Homurdanmalar bile başladı. Şöyle ki, ‘Bu takımın üstünden formayı çıkart, Anadolu ekibinden farkı yok’ diye. Bilic’in yüz ifadesi de, bunu doğrular gibiydi. İşte tam böyle bir ortamda, Başkan Orman devreye girip Demba Ba gibi dünya starını takıma kazandırdı. Senegalli oyuncunun takıma katılması ile birlikte kabus bitti. Sadece futbol, oyuncuların performansı, taktik, sistem yani futbola dair her şey sahne aldı. Takım ile rüyaya dalan bizler de, gerçek ile karşılaştık! Bir çırpıda şunları gördük. Ba, nokta santrfor. Havadan yerden etkili. Gol onun işi! Ayakları ile aklını birleştiriyor. Daha da önemlisi örnek profesyonel, karakter ve kişilik sahibi.

Tecrübeli isimler ön plana çıktı

Mustafa, sorunsuz kamp dönemi geçiriyor ilk kez. Performansı zirvede. Uğur yıllanmış şarap gibi. Müthiş bir çıkış yakaladı. İsmail, Motta’yı taca attı! Oğuzhan’ı sakatlık bile durdurmadı. Cenk Tosun, gecikmeli de olsa gol makinesine dönüştü. Kerim, topla çok oynamayı bırakıp basite kaçarsa kendine yer açabileceğini gösterdi. Atiba, bıraktığı yerden, devam dedi. Gençler yetersiz kalsa da, Ümit Karaal, durumu toparladı. Kaledeki rekabet tam oturmadı. Sivok, Motta, Holosko, Ömer, Muhammed çok geride kaldı. Atınç’ın kapasitesi yetmedi.

Ortanın üstünden iyiye geçiş

Yönetimin durumu ise farklı. Bir yandan takviye peşinde koşarlarken, diğer yandan geçen yıl hiç forma giyemeyen isimlere verilen 7.2 milyonluk faturadan kurtulmak istiyorlar. Ayrıca Sivok ve Holosko’yu gönderip kontenjan boşaltmaktan yanalar. Feyenoord maçı öncesi Kartal’ın genel görünümü bu. Ortanın üstünden, iyiye geçiş sürecindeler. Hollanda’dan tur için alınacak skor,bunu pekiştirecek. Bunun kolay olmayacağı kesin. Kartal, bugün yarın takıma büyük tecrübeye sahip birini katarsa, kapıyı aralar. Aynı gazla devam edip, Şampiyonlar Ligi’ne kalması tüm kapıları sonuna kadar açar. Bunun anahtarı da, gerçek bir ‘10’ numarada saklı..

YORUM YAZ