MENÜ

Ergin Ataman: Hedef madalya

2014 Dünya Kupası'na hazırlanan ve kamp için İtalya'nın yolunu tutan A Milli Basketbol Takımımız'ın coachu Ergin Ataman, “Bu en önemli turnuva ve bizim de hedefimiz, İspanya'daki şampiyonadan madalya ile ayrılmak” dedi.

Ergin Ataman: Hedef madalya

İspanya’da 30 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımımız, dün kamp için İtalya’nın Bormio kentine gitti. Kamp öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen coach Ergin Ataman, turnuvada hedeflerinin madalya almak olduğunu söyledi. Dominik Cumhuriyeti, ABD, Finlandiya, Yeni Zelanda ve Ukrayna ile aynı grupta yer alan
Ay-Yıldızlılar’da Ataman, “Bu en önemli turnuva, adı üzerinde Dünya Şampiyonası. Geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonası’nda istediklerimizi elde edememiştik. Bu turnuvada madalya almak istiyoruz. Hazırlık maçları sonuçları sonrasında önümüzü daha iyi görebileceğiz. ABD dışında tüm takımlar eşit güçte. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

51 gün ve 17 bin kilometre

Milliler’in tecrübeli oyuncularından Kerem Gönlüm de, “Önemli bir turnuva bizi bekliyor. İnşallah yeni yapılanmayla başarılı oluruz diye düşünüyorum. Milli Takım’da her zaman güzel bir atmosfer oluyor. Burası kulüp formalarının çıkarılıp gelindiği bir yer. Her sporcu egosunu bırakıp öyle geliyor. İnşallah her şey iyi gider” diye konuştu. Bu arada Milliler, 10 Temmuz’da Çeşme’de başlayan kamp dönemini, 29 Ağustos tarihine kadar sürdürecek ve 51 günde yaklaşık 17 bin kilometre yol yapacak.

YORUM YAZ