MENÜ

Yüksek Gerilim

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda 'futbol' hariç her şey konuşuldu. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile söz düellosuna giren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, toplantı sonunda Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile az kalsın yumruklaşıyordu...

Yüksek Gerilim

TFF Olağan Mali Genel Kurulu, dün Ankara Marriot Otel'de 294 delegeden 200'ün katılımı ile yapıldı. Başkan Yıldırım Demirören'in konuşmasıyla başlanan Genel Kurula, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sözleri ve toplantı sonrası Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'la yaptığı tartışma damga vurdu. Hacıosmanoğlu “Yaklaşık bir sene önce burada yine mali genel kurulda konuşmuş ve Türk futbolunun ahlak ve adalete ihtiyacı olduğunu söylemiştim. Geçen süre içinde hiçbir şey değişmedi. Sessiz duruyoruz, yarın maçlar başladığında bağırmaya başlayacağız. Türk futbolu adaletli yönetilmeli, yönetilmiyor. 18 takım Anadolu'ya nasıl yayılıyorsa, yönetim ve kurullarına da bunu yaymak lazım. TFF Başkan Vekili, UEFA'daki toplantının çıkışında 'takımlar ceza almayacak, sevinçliyiz ’ diye açıklama yaptı. Ben de “Biz başka ülkenin takımı mıyız? Kim suç işlediyse, cezasını almalı” dedim. Enteresan olan Türkiye’de herkese bir ’beyefendi korkusu’ salınıyor. Sayın Başbakanımızın ismini kullanarak, onun yakınında, uzağında olan simsarlardan çok var. Her yerde ’Beyefendi böyle istiyor’ diyorlar. Başbakanımız, bana, bu işlerin içinde olmadığı ifadesini kullandı. Kimse bu tarzda baskı yapmaya kalkmasın. Buna maruz kalan ve Başbakanımıza ulaşamayan varsa bana iletsin, ben ulaşırım” diye sert çıktı.

Çöpçü ve Garson da ulaşabilir
Başkan Demirören ise “Federasyondan memnunsanız desteklerseniz. Bizi istemiyorsanız da aday olursunuz. Futbol, Anadolu ve büyük kulüpler diye ayrılmaz. Hepimiz Türk futbolu için mücadele etmeliyiz. Ayrıca Sayın Başbakanımıza ulaşmak hiç de zor değil. Çöpçü ve garson dahil herkes Başbakan’a ulaşabilir ” diyerek herkesi şaşkına çevirdi.

“Beni bu işten ayır”
Toplantı sonunda Sivasspor Başkanı Otyakmaz ile Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu az kalsın birbirine giriyordu. Beylerbeyi Başkanı Mustafa Yazıcı ikiliyi sakinleştirdi. Bordo-Mavililer’in başkanı teşvik ve şike davası tekrar gündeme gelince, “Bana beni bu işten ayır dedin. Trabzonsporlular alttan çalıştılar dedin. Seni savundum. Bütün Trabzonlular da bana küfretti" dedi. Bu söz üzerine Otyakmaz, "Trabzonlular'ın küfürü onların ayıbı. Aslında ben bunu kameralar önünde tartışmak istemiyorum" dedi.



Haberin Devamı
YORUM YAZ