MENÜ

Milli Takım'da hedef madalya

İspanya'da 30 Ağustos - 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, İtalya'nın Bormio kentinde yapacağı kamp öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Milli Takım'da hedef madalya

Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Dünya Kupası'nda ilk hedeflerinin madalya almak olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

"Bu en önemli turnuva, adı üzerinde Dünya Şampiyonası. Geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonası'nda istediklerimizi elde edememiştik. Bu turnuvada 2 hedefimiz var. İlk hedefimiz madalya almak. Diğer hedefimiz de grupları geçip çapraz eşleşmelerde alacağımız iyi sonuçlar olacak. Hazırlık maçları sonuçları sonrasında önümüzü daha iyi görebileceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız."
Milli basketbolcu Kerem Gönlüm, hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, "Önemli bir turnuva bizi bekliyor. İnşallah yeni yapılanmayla başarılı oluruz diye düşünüyorum. Milli Takım'da her zaman güzel bir atmosfer oluyor. Burası kulüp formalarının çıkarılıp gelindiği bir yer. Her sporcu egosunu bırakıp öyle geliyor. İnşallah her şey iyi gider" diye konuştu.

Sinan Güler de, Dünya Kupası'nın milli takımdaki herkes için kariyer adına büyük bir turnuva olduğunu vurgulayarak, "40 gün kaldı şampiyonanın başlamasına. Umuyorum bu hazırlık dönemini sakatlık olmadan geçiririz" dedi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ