MENÜ

Formula 1'in yeni yıldızı!

Red Bull, Williams'ın artık şampiyonada yok sayılamayacak bir aktör olduğunu açıkladı.

Formula 1'in yeni yıldızı!

En son Dünya Şampiyonu Red Bull, statüsünü Mercedes'in bu seneki formuyla Alman takıma kaybedecek gibi görünürken, Williams da Fin pilotu Valtteri Bottas ile son üç yarışta da podyumda yer almayı başardı.

Felipe Massa'nın kazaları her ne kadar Williams'ın markalar şampiyonasında Red Bull ile farkı kapatmak konusunda yavaşlatsa da, takımın performansı, 67 puanlık farkın kısa sürede kapanabileceğini gösteriyor.

İki takım arasındaki puan farkı konusunda her şeyin farkında olduklarını ifade eden Red Bull takım patronu Christian Horner, son yarışlarda puan farkı fazla değişmese de, Williams'ın hızının endişe yarattığını doğruladı.

"Hızlı bir arabaya sahipler ve pilotları da çok hızlı. Özellikle Bottas son yaırşlarda çok etkileyiciydi. Son yarışlarda onlardan fazla puan aldık ancak onları yok sayamayız."

Almanya GP'de Williams ile yarışamadıklarını da itiraf eden Williams, 4. sıranın mümkün olan en iyi sonuçç olduğunu ifade etti.

"Bence dördüncülük elde edebileceğimizin en iyisiydi. İki Mercedes zaten ayrı bir sınıfta yarışıyorlardı. Bottas da tüm hafta sonu boyunca çok hızlıydı ve gerçekte biz Ferrari ve gridin geri kalanıyla yarışıyorduk."

Daniel'in ilk virajdaki kazadan başarıyla kurtulduğu yarıştaki geri dönüşü olağanüstüydü. Ve Sebastian da hafta sonu boyunca arabadan istediğini elde etti."

"Macaristan bizim için iyi bir fırsat ve Singapur da çok uzakta değil. Bu yüzden Macaristan'da aracın nasıl performans göstereceğini görmek ilginç olacak."

"Elbette Mercedes mükemmel bir pozisyonda ancak umuyorum ki buradakinden biraz daha yakın oluruz."

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ