MENÜ

Cezayir harekâtı

Halilhodzic kadroya takviye istiyor, yönetim çalışmalarını sürdürüyor. Cezayir Milli Takımı'ndaki öğrencilerini işaret eden Bosnalı hoca, bu oyunculardan en az ikisini kadroda görmek istiyor.

Cezayir harekâtı

Cezayir Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda futbolseverlerin hayranlığını kazanan Halilhodzic, gözünü eski öğrencilerine dikti. Takıma ısrarla bir forvet bir de stoper isteyen Bosnalı hoca, ilk teması kendisi kurdu. Olumlu yanıt alan Halilhodzic, pazarlık bölümünü yönetime devretti. Avrupa piyasasında çalışmalarını sürdüren CEO Burak Gürdal Slimani, Medjani, Abdelmoumene Djabou ve Bougherra için menacerlerle diyaloğa girdi. Söz konusu dört isimden en az ikisini kadroda görmek isteyen Vahid hoca, imzaların bir an önce atılmasını ve kampa yetiştirilmesini düşlüyor. Transferlerde son durum ise şöyle:

Haberin Devamı

Bougherra

Adı, İstanbul Başakşehir, Sivasspor ve Gaziantepspor gibi Süper Lig takımlarıyla anılan Bougherra, Katar ekibi Lekhwiya Sports ile sözleşmesi sona erdi ve boşa çıktı. Yıldızını 2008-09 sezonunda İskoç devi Glasgow Rangers ile parlatan 32 yaşındaki oyuncu, Halilhodzic'in takımında oynamak istediği öğrenildi. Sağ bek ve defansın ortasında oynayabilen deneyimli futbolcu, Bosnalı çalıştırıcının gözdesi olarak gösteriliyor. Bedelsiz olarak kadroya katılması planlanan transferde imzalar artık an meselesi.

Djabou

Her iki kanatta da oynayan Abdelmoumene Djabou'nun bonservis ücretinin 1 milyon Euro olması yönetimi cezbediyor. Tunus'un, Club Africain takımında forma giyen 27 yaşındaki oyuncu için yönetim aceleci davranmıyor. Önceliği hücum hattına veren yönetim 'B' planı olarak bu ismi düşünüyor. Birçok yabancı oyuncusuyla da yollarını ayıran Karadeniz ekibi, transferde temkinli adım atıyor. Her 3 kulvarda da yarışacak olan ekipte Halilhodzic’in, alternatifi bol bir kadro için Djabou'yu da listeye aldığı söyleniyor. Tunus ekibiyle masaya oturması beklenen yönetimin, Türkiye’ye mutlu dönmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Medjani

Ranieri'den boşalan hocalık görevine Monaco yönetimi, Leonardo Jardim'i getirmişti. Takımda köklü bir revizyona gitmesi beklenen yeni hocanın planlarında Medjani'nin yer almadığı belirtiliyor. Geride kalan sezonda 16 maçta forma şansı bulabilen defans oyuncusuna 2 milyon Euro bonservis bedeli biçildi. 29 yaşındaki futbolcu için menaceriyle daha önce temas kurulmuştu. Halilhodzic'in de onay vermesinden sonra pazarlıklar resmiyet kazandı. Bosnalı hocaya büyük saygı duyduğunu belirten Cezayirli yıldızın, gelebilecek bir teklife oldukça sıcak bakacağı konuşuluyor.

Slimani

Brezilya'da 3 maçta 2 gol attı tüm dikkatleri üzerinde topladı. Portekiz ekibi Sporting Lizbon ise yaklaşık 2 milyon Euro olan bonservis ücretini, 8 milyon Euro'ya çıkardı. Hâl böyle olunca transfer görüşmeleri tıkanma noktasına geldi. Slimani'nin, Lizbon'da aldığı yıllık ücret 400 bin Euro civarında. 26 yaşındaki forvet de bundan şikayetçi. Trabzon'un elini güçlendiren en büyük faktör de bu. Bordo-Mavililer'in 1.5 milyon Euro önerdiği iddia edilen pazarlıklarda golcü oyuncu, kulübüne baskı yapıyor, bonservis ücretinde indirim istiyor. Şimdi top Portekiz kulübünde. Görüşmeler ise tüm hızıyla sürüyor..

YORUM YAZ