MENÜ

Rosberg kazandı ama sorun bitmedi!

Almanya Grand Prix'i sırasında frenleriyle bir takım sorunlar yaşayan Nico Rosberg, Mercedes'in bu konuda hala yapması gerekenler olduğunu ifade etti.

Rosberg kazandı ama sorun bitmedi!

Cumartesi günkü sıralamalar sonrasında Parc Ferme kuralları dahilinde fren diskleri değişen Mercedes pilotlarının araçlarında yapılan bu değişiklik nedeniyle rakipleri Mercedes'i protesto etmeye hazırlanıyorlar.

Sıralamalarda, özellikle Q1'de pek çok kez blokaj yaşayan Rosberg'in yanı sıra Lewis Hamilton, ön sağ fren diskinin yaşattığı sorunla spin atarak ilk segmentte kaza yapmış ve sıralamalara veda etmişti.
Hockenheim'da yarışı 20s'nin üzerinde bir farkla kazanan Rosberg, arka frenlerinin yarış nedeniyle değişmesine rağmen yarış içinde sorun yaşattığını ifade etti.

"Sıralamalar oldukça sorunluydu ve frenlerle ilgili bu sorunların bugün de sürmesi işimizi zorlaştırdı."
"Bunun üzerinde çalışılmalı fakat bu zaten değişik çözümlerin değerlendirildiği devam eden bir süreç."
"Ayrıca lastik aşınması da iki pit stop için çok limitteydi. Lastikler her serinin sonunda neredeyse tamamen bitmiş haldelerdi."
"Arkamda süren büyük bir mücadele vardı. Bir ara arkamdaki aslında o sırada benden hızlı olan iki arabayla yarışırken oldukça sorun yaşadım. Frenler neredeyse sürekli bloke oluyoorlardı."
Rosberg ayrıca Mercedes'in FRIC süspansiyonunu sökmesine rağmen yarış kazanma üstünlüğünü sürdürmesinden de memnun olduğunu ifade etti.
"FROC sistemi olmadan da bu kadar üstün olduğumuzu görmek güzel. Şu ana kadar sıralamalarda Williams'ın bizi Avusturya'da geçtiğini görmüştük."
"Sıralamalarda bize neden daha yakın olduklarının sebebini bulmalıyız. Bunu anlamalıyız fakat hala üstün ve güçlü olan biziz. Bunu görmek harika. Böyle devam etmeliyiz."

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ