MENÜ

Her şey Aslan için

Yoğun kamp dönemine hazırlık maçlarıyla devam edecek Fenerbahçe, tüm planlarını 25 Ağustos'ta Galatasaray'la oynayacağı Süper Kupa finaline göre yaptı. Yanal ve ekibi rakiplerini de, 'sert, tecrübeli ve güçlü' kriterlerine göre seçti.

Her şey Aslan için

Geçen sezon Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe, tüm hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde yaparak, Galatasaray'la oynayacağı Süper Kupa maçına en hazır haliyle çıkmak istiyor. İşte bu doğrultuda Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü Ersun Yanal ve kurmayları, kamp dönemin boyunca karşılaşacakları rakipleri bazı kriterlere göre seçti. Sert, güçlü ve tecrübeli takımların yer aldığı bir maç programı oluşturan Kanarya, hem derbiye hem de lige bomba gibi girmeyi hedefliyor. İlk olarak 23 Temmuz'da İran'ın Sepahan takımı ile seri başlayacak. Düzce 18 Temmuz Stadı'ndaki mücadelede rakip, fiziki açıdan oldukça kuvvetli takımlar arasında yer alıyor. İkinci karşılaşma, 31 Temmuz'da İngiltere'de Sheffield United'la devam edecek. Hem teknik hem de güç açısından Sheffield, tipik bir İngiliz takımı özelliği taşıyor. Sonrasında da Yanal ve öğrencileri, seviyeyi biraz daha artıtacak. 2 Ağustos'ta Avrupa Ligi'nde geçen sezon kupayı kaldıran İspanyol temsilcisi Sevilla ile Sarı-Lacivertliler, Danimarka'da kıran kırana bir karşılaşma yapacak.

7 hazırlık maçı oynayacak

Bunun ardından 8 Ağustos'ta, Soma'daki faciada hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine yardım amacıyla İngiliz devi Chelsea ve Türkiye'den de Beşiktaş'la 45'er dakikadan iki maç oynanacak. 16 Ağustos'ta Yunanistan ekipleri Panathinaikos, Olimpiakos, İtalya'dan ise Napoli ya da Juventus takımlarından biriyle İstanbul'da karşılaşacak Fenerbahçe, 3 gün sonra da İtalya'da Salih Uçan'ın takımı Roma ile kozlarını paylaşacak. Toplamda 7 hazırlık maçına çıkacak Kanarya, bu mücadeleler sonunda her açıdan hazır hale gelerek, 25 Ağustos'ta Manisa'daki Süper Kupa finalinde Aslan'ın karşısına çıkacak.

Kanarya’nın hazırlık maçları


18 Temmuz Sepehan
31 Temmuz Sheffield
2 Ağustos Sevilla
8 Ağustos Beşiktaş/Chelsea
16 Ağustos (Açıklanmadı.)
19 Ağustos Roma

Haberin Devamı
YORUM YAZ