MENÜ

Demba Ba: Yaptıklarım ortada

Yeni sezona bomba gibi girmeyi hedefleyen Beşiktaş'ın süperstarı Demba Ba, ilk kez basın karşısına çıktı.

Demba Ba: Yaptıklarım ortada

Kara Kartal'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, Beşiktaş'ın İngiltere kampında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İlk olarak Siyah-Beyazlılar'a katılma süreci hakkında konuşan Ba, "Beşiktaş'a transferim konusunda her şey çok iyi gitti. Önce menacerim daha sonra Chelsea ile görüşmeler sürdü. İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ile bazı konuşmalarım oldu. Her iki tarafın bu transferin bitmesi için çaba göstermesi işi kolaylaştırdı" dedi. Kara Kartal'ın Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunda karşılaşacağı Hollanda ekibi Feyenoord hakkında da değerlendirmede bulunan Senegalli golcü, "Feyenoord eşleşmesi bizim için zor bir maç olacak. Çok iyi bir takımla karşılaşacağız ama birçok önemli oyuncularını kaybettiler. Bu bizim için avantaj olacak. Tecrübesiz bir takım olmaları onlar adına bir dezavantaj olacak. Umarım bu maçlara yetişirim. Bunun için çok çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

'Teklifini kabul etmedim'

Beşiktaş'la görüştüğü zamanda kendisine gelen birçok teklifi geri çevirdiğini belirten Demba Ba, bunlardan birinin de Trabzonspor olduğunu söyleyerek, "Türkiye'den bana Beşiktaş dışında tek teklif Trabzonspor'dan geldi. Onu da ben kabul etmedim" dedi. Öte yandan takımda Hugo Almeida'dan boşalan 9 numarayı almasını da yorumlayan Ba, "9 numarayı aldım çünkü 19 boş değildi. Bunun sırrını sezon içerisinde görürsünüz, belki söylerim o zaman" diye konuştu.

'Sow'a kol saati'

Sakatlığı hakkında sorulan bir soruyu değerlendiren başarılı futbolcu, "Son dört sene içinde oynadığım maçlara bakılırsa sakatlığımla ilgili fikir edinilebilir. Artık o problemim geride kaldı. Takımdaki rekabete hazırım" dedi. Türkiye'ye gelmesinin ardından Didier Drogba ve Moussa Sow'dan aldığı tebriklere de değinen Demba Ba, "Bu tip oyunculardan övgü almak benim için çok önemli. Sow ile iyi arkadaşım ama saha içerisinde bu arkadaşlık olmayacak. Onlarla rekabet içerisinde olacağız. Moussa, gol sayısı olarak beni geçerse ona bir tane saat hediye edeceğim" dedi.

'Gazze'de yaşananlar adaletsizlik'

İsrail'in Filistin'de yürüttüğü askeri operasyonun ardından birçok kişinin hayatını kaybetmesi hakkında da görüşlerini dile getiren Demba Ba, "Şu anda Müslüman Dünyası zor zamanlar geçiriyor. Suriye'de, Gazze ve Orta Afrika'da olanları görünce bunların adaletsizlik olduğunu düşünüyorum. Müslümanlar arasında adaletsizliğe maruz kalanlar var ve bunun düzelmesi için hepimizin bir şeyler yapması lazım" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ