MENÜ

Boğaz'da dev yarış

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması yine nefesleri kesti. Kanlıca'da başlayıp, Kuruçeşme'de tamamlanan 6,5 kilometrelik zorlu parkurda bin 749 sporcu kulaç attı, şampiyonluğu Hasan Emre Musluoğlu üst üste 5. kez kazandı.

Boğaz'da dev yarış

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 26.’sı yapılan ‘Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması’ muhteşem görüntülere sahne oldu. İstanbul Boğazı’nda Kanlıca İskelesi’nden başlayan ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde son bulan yaklaşık 6,5 kilometrelik yarışa 45 ülkeden bin 749 sporcu katıldı. 208’i Türk olmak üzere 450 kadın, 794’ü Türk, bin 299 erkek ve 18 engelli yüzücü yarıştı. Yarışın startını dünya ve olimpiyat şampiyonu Hollandalı eski kadın yüzücü Inge de Bruijn verdi. Son 4 yılın şampiyonu Hasan Emre Musluoğlu 41.26’lik derecesiyle 5. kez zirvede yer alarak rekor kırarken, yarışı ikinci bitiren Bertuğ Coşkun ise son 4 yarışta 3. kez ikinci oldu. Musluoğlu’ya kupasını Hollandalı yüzücü Inge De Bruijn verdi.

Boğaz’dan Pippa geçti!

İngiliz kraliyet ailesinde tahtın iki numaralı varisi Prens William’ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın kız kardeşi Pippa Middleton, İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçti.

Caner, şampiyonu ağlattı!

Down sendromlu milli yüzücü Caner Erkin bu yıl da Boğaz’daki yarışta yer aldı. Ters akıntıya yakalanan ancak bunu aşmayı başaran Caner’in mücadelesi, yarışın onur konuğu Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Inge De Bruijin’i çok etkiledi. Hollandalı yüzücü gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ