MENÜ

Avusturya günlüğü

Takım sahaya yeni indiği ve henüz çok fikir verici bir etap geçirmediği için daha çok Trabzonspor'un çalışma ortamından ve havasından bahsedeceğiz.

Avusturya günlüğü

Hava demişken ordan devam edelim. Almanya’ya inişte sevdiklerimizi ‘indik’ diye aradığımızda ülkenin büyük bölümü gibi İstanbul’u da saran yağmurun şiddeti telefondan bize kadar ulaşıyordu. E ne var bunda diyebilirsiniz ama burası için ilginç bir durum. Kamp için inanılmaz bir trafik işkencesinin ardından geçtiğimiz Avusturya’da hava sıcaklığı 30 dereceleri buluyor. O trafik de bölge insanının ‘kırk yılda bir olur’ dediği türden sıcaklığın sonucu, göl trafiğiydi. Takıma da büyük bir sürpriz olduğunu söylemek lazım. Trabzon’un nemli ve boğucu sıcağından kaçan Bordo-Mavililer’i en azından ilk günler Avusturya’da da benzer atmosfer yalnız bırakmadı.

Asla saklanamazsın!

Takımın kamp yaptığı bölge ve yapılacak maçların programı adeta basından bile gizleniyor. Haksız sayılmazlar. Bölgede Türk takımlarına ve gurbetçi taraftarın tavrına karşı önyargı büyük. Ancak bu şekilde maç yer ve saatlerini gizleyerek program yapıyorlar. Ancak Trabzonlu gurbetçilere gizlilik işlemiyor. Biz takımdan önce otellerine geldiğimizde bizden önce de gurbetçilerin otele vardığını görmek tuhaftı.

Ünlülerle aynı otelde

Trabzonspor’un oteli bölgenin en iyisi. Doğal olarak hatırlı misafirlerle otelini paylaşıyor. Doğal olarak diyorum çünkü kamp oteline yürüyeret 5 dakika mesafede bir Hollywood filmi çekiliyor. Büyük bir plato kurulmuş durumda ve çok büyük bir hareketlilik var. Başrol oyuncularının da Bordo-Mavililer ile aynı otelde kalacağı söyleniyor.

Hocanın mesajı çok net

Ve takımın genel havasına gelince. Vahid hoca etkisi gerçekten belli. Pozitif ve katı olmayan bir takım disiplini gözleniyor. Hocanın en önemli vurgusu, “Burada şu an karşımdaki herkes eşit. Eşitliği bozmak sizin elinizde” şeklinde. Bunu da hissettirecek. Tempo ağır. 3 maçın öncesi ve sonrası 1- 2’şer ama diğer günler 3’er idmanlı bir program var. Celustka’nın varlığı ile kritik transfer ihtiyacı sol bekten göbeğe ve forvete kaydı. Gündem yoğun, Vahid hocanın bir süre daha gözü sahada kulağı başkanın telefonunda olacak gibi duruyor.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ