MENÜ

TMOK Başkanı Uğur Erdener ilgiden memnun

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, bu yıl 26. kez düzenledikleri Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na çok fazla ilginin olduğunu söyledi.

TMOK Başkanı Uğur Erdener ilgiden memnun

Kanlıca İskelesi ile Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı arasındaki yaklaşık 6,5 kilometrelik parkurda yapılan yarış hakkında AA muhabirine değerlendirmede bulunan Erdener, "Yarışa hem dünya çapındaki yüzücüler hem de kendi yüzücülerimiz ve halkımız çok büyük ilgi gösteriyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da bin 700 civarında yüzücüye ev sahipliği yaptık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son 5 yılın şampiyonu Hasan Emre Musluoğlu’nun performansının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Erdener, "Bu zor parkurda 45 ülkenin sporcuları arasında genel klasmanda Hasan Emre’nin sürekli olarak birinciliğini koruması bizi çok mutlu ediyor. Ümidimiz, yüzücülerimizin havuzda da bu başarıyı sürdürmeleri ve Türkiye’ye yakın zamanda olimpiyat madalyası kazandırmaları" ifadelerini kullandı.

Musluoğlu: "Çok mutluyum"

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda son 5 yılı birinci olarak bitirerek rekor kıran Hasan Emre Musluoğlu ise yüzmeye 6 ay ara vermesine rağmen elde ettiği birincilik için çok mutlu olduğunu söyledi. Hasan Emre, yarışlara 5 yıldır katıldığını aktararak, "Bu zamanda 5 kez üst üste birinci olduğum için çok mutluyum. Bu sene benim için ayrı bir anlamı var. Altı aylık bir ara verip, antrenörlüğe başlamıştım. Yüzücüler için 6 aylık ara çok uzun bir süre. Bu sürede antrenörsüz çalışmalarıma devam ettim. Bu yıl da zirvede yer aldığım için çok sevinçliyim" değerlendirmesinde bulundu. Yarışın son metrelerinin zorlu geçtiğini vurgulayan Hasan Emre Musluoğlu, "Galatasaray Adası’na kadar belli bir tempoda gittim. Daha sonra tempoyu artırmaya çalıştım. Yarışın sonlarında akıntı ters yönde geldi. Bunun için çok zorlandım" şeklinde konuştu.

YORUM YAZ