MENÜ

Filenin sultanları tarih yazdı

A Milli Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Ligi Finali'nde ev sahibi Almanya'ya şans tanımadı, bu kupada ilk kez altın madalya sevinci yaşadı. Ay-Yıldızlılar, bu başarısıyla gelecek sene düzenlenecek Dünya Ligi'ne de direkt katılma hakkı kazandı.

Filenin sultanları tarih yazdı

CEV Avrupa Ligi'nde Türkiye tarihi bir an yaşadı. Geleceğin Sultanları'nın forma giydiği A Milli Takımımız, geçen yılın şampiyonu Almanya'yı finalin rövanş maçında da 3-1 yenerek, bu kupadaki ilk altın madalyasına uzandı.

2010 Dünya Kupası 6.’lığı, 2011 Avrupa Şampiyonu 3.’lüğü gibi başarılar elde etmiş ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılmış Filenin Sultanları’nın yerini, birkaç yıl sonra alacak olan genç isimlerden oluşmuş CEV Avrupa Ligi’ndeki A Milli Takımımız, bir ilki başardı. 2009’dan bu yana düzenlenen ancak iki kez final oynamamıza rağmen şampiyon olamadığımız Avrupa Ligi’nde Türkiye sonunda muradına erdi.

Dünya Ligi’ne katılma hakkı kazandılar

‘Geleceğin Sultanları’ finalin rövanş maçında geçen yılın şampiyonu Almanya’yı 3-1’lik skorla devirip, bu kupada tarihteki ilk altın madalyasına uzanırken, ayrıca Dünya Ligi’ne direkt katılmaya da hak kazandı. Zaten Bursa’da oynanan finalin ilk maçında 3-1’lik zaferle büyük avantaj yakalayan kızlarımız, Almanya deplasmanındaki rövanşta da işi kısa tuttu, ilk iki seti alarak şampiyonluğunu garantiledi. Başantrenör Ferhat Akbaş yönetimindeki Milli Takımımız’ın kadrosunu; 27 yaşındaki tecrübeli oyuncu Yeliz Başa’nın dışında yaşları 19 ila 25’i geçmeyen Cansu (21), Kübra (20), Meliha (21), Özgenur (23), Çağla (19), Hatice Gizem (21), Ezgi (21), Polen (24), Ceylan (20), Gözde (23) ve Bihter (19) gibi isimler oluşturdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ