MENÜ

Kartal'a dişli rakip

Beşiktaş'ın, Devler Ligi 3. ön elemedeki rakibi Feyenoord oldu. Kaptan Clasie'nin önderliğindeki Hollanda temsilcisiyle ilk maç 29-30 Temmuz'da deplasmanda, rövanşı ise 5-6 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.

Kartal'a dişli rakip

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Beşiktaş'ın, 3. ön eleme turundaki rakibi Hollanda'dan Feyenoord oldu. Geçen sezonu Hollanda'da, Ajax'ın 4 puan gerisinde 67 puanla ikinci sırada bitiren Kırmızı-Beyazlılar, Avrupa Ligi'nde ise Play-Off'ta Rus ekibi Kuban'a elenerek, Avrupa defterini erken kapatmıştı. Siyah-Beyazlılar'ın, ilk maçını 29-30 Temmuz'da deplasmanda, rövanşı ise 5-6 Ağustos tarihlerinde oynayacağı eşleşmedeki rakibinde bir dönem Fenerbahçe forması giyen Pierre van Hooijdonk ile şu an Sarı-Lacivertli formayı giyen Dirk Kuyt da forma giymişti. Hollanda'da 14 kez şampiyon olan ve geçmişte Avrupa'da kupalar da kazanan Hollanda temsilcisinin teknik direktörlüğünü, Fred Rutten yapıyor.

Koeman gitti, Rutten geldi

Geçen sezon takımın başında olan Ronald Koeman'ın görevi bırakması sonrasında yeni hoca olan Rutten, takımı bir an önce bu eşleşmeye hazır hale getirmek istiyor. 2014 Dünya Kupası'nda 3. olan Hollanda kadrosuna 5 oyuncusu Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Bruno Indi ve Jordy Clasie'yi yollayan ekip, yıldızlarını ise kaybettiği için biraz güç kaybetmiş gibi gözüküyor. Ancak yine de hafife alınmaması gerekiyor. Takımın en önemli oyuncusu olarak ise orta sahada görev yapan takım kaptanı, 23 yaşındaki Clasie gösteriliyor.

Yıldızlarını kaybetti

Feyenoord, geçen sezonki kadrosunda yer alan önemli oyuncularla yollarını ayırmak zorunda kaldı. Kırmızı-Beyazlılar'ın, Dünya Kupası'nda mücadele eden oyuncularından Hollandalı Bruno Martins İndi, 7.5 milyon Euro karşılığında Portekiz ekibi Porto'nun yolunu tuttu. Indi'nin ardından geçen sezon 26 kez rakip fileleri havalandıran İtalyan Graziano Pelle, 10 milyon Euro'ya İngiliz takımı Southampton'a gitti. Son olarak da Darly Janmaat, 6 milyon Euro'ya bir başka Ada ekibi Newcastle’a transfer oldu. Kulübün en önemli transferi ise Brondby'den gelen 32 yaşındaki stoper Khalid Boulahrouz oldu.

Ortalaması 45 bin seyirci

Hollanda ekibi, maçlarını 51.117 kişilik De Kuip Stadı'nda oynuyor. Taraftar desteğini her zaman arkasına alan Feyenoord, bu açıdan da ülkesinin önde gelen kulüpleri arasında yer alıyor. Takım geçen sezon Avrupa'ya erken havlu atmasına rağmen maç başına yaklaşık 45 bin seyirci, desteğini asla çekmedi.

Rutten: Zevkli iki maç olacak

Teknik direktör Fred Rutten, iyi bir kura çektiklerini ve Beşiktaş'ı yenmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları gerektiğini söyledi. Rutten, "Evimizdeki karşılaşma, çok kritik olacak. Kesinlikle iyi bir sonuç almamız gerekiyor. Biz de, Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyor. Taraftarları, zevkli iki maç bekliyor" dedi. Kaleci Erwin Mulder de, "Türkiye, futbolu seven ve ateşli taraftarlara sahip bir ülke. İşimiz kolay olmayacak" diye konuştu.

İlk kez rakip olacaklar

Siyah-Beyazlılar, daha önce Feyenoord'la hiç karşılaşmamıştı. Feyenoord, Türk takımlarına karşı sadece Fenerbahçe ile 2002'de Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaşmış, rakibine 2-0 ve 1-0'lık skorlarla kaybetmişti. Kara Kartal ise bugüne kadar Hollanda ekipleriyle 6 maç yaptı, 5 kez mağlup oldu ve 1 kez de berabere kaldı. Beşiktaş'ın 4 golüne rakipleri, 13 golle karşılık verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ