MENÜ

Potanın Perileri'nin hedefi madalya

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Takımımız rotasını çizdi. Hedefi madalya olarak belirleyen Ay-Yıldızlı ekipte; Federasyon Başkanı Demirel, seyircinin de desteğiyle kürsüye çıkmak isteklerini söylerken coach Ceyhun Yıldızoğlu da, “Türk halkına güzel günler yaşatırız” diye konuştu

Potanın Perileri'nin hedefi madalya

27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Türkiye’de düzenlenecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takım, basınla buluştu. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda Federasyon Başkanı Turgay Demirel’den, başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu ve milli takım sporcularına kadar tüm ekip; tek bir hedefi kilitledi: Madalya... Başkan Demirel, “Seyircimizin desteğiyle Dünya Şampiyonası’nda da kürsüye çıkmak amacıyla hazırlıkları yürütüyoruz. İnşallah bir sakatlık yaşanmaz. Futbolda FIFA Dünya Kupası’nın yeni tamamlandığı, ülkemizin orada sadece çok başarılı bir hakemimizle temsil edildiği bir şampiyona sonrasında ağustos ve eyül ayı ülkemiz için basketbol anlamında çok dolu geçecek. Kurban Bayramı’nda Dünya Basketbol Şampiyonası’nın finalinin oynanacak olması, inşallah ülkemizde ikinci bir bayram havasını yaşatır.” dedi.

‘Artık olgunlaştık’


Coach Ceyhun Yıldızoğlu ise, “Şimdiye kadar birçok önemli turnuvada mücadele ettik. Şimdi ise ilk kez seyircimizin önünde bir turnuva oynayacağız. Artık olgunlaştık ve turnuvaları da oynayabilen bir takım olduk. Grubumuzdaki en önemli rakiple en başta karşılaşacağız. Zaman zaman turnuvalarda form tuttuk ama ilk maçımızda en iyimizi ortaya koymak ve doğru basketbolu oynamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIM ADAY KADROSU:
Begüm (BJK); Esmeral, Birsel, Holingsvorth, Tuğçe, Olcay, Cansu (F.Bahçe); Nevriye, Bahar, Işıl (G.Saray); Tuğba, Şaziye (İst Üni.); Sanders, Esra, Ayşegül (Kaski); Deniz (Konak), Simay (Orduspor), Burcu (Tarsus), Tilbe (Botaş)

Kondisyon için Bormio’ya...

Türkiye’de 27 Eylül’de başlayacek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takım’ın hazırlık kampı programı belli oldu. Abdi İpekçi’de çalışmalarını sürdüren Potanın Perileri, kondisyon kampı için 31 Temmuz’da Bormio’ya gidecek. Ay-Yıldızlılar ardından 22-24 Ağustos’ta Ülker Arena’da düzenlenecek özel turnuvada Kanada, Avustralya ve Brezilya’yla karşılaşacak. 29 Ağustos’ta Ankara’ya gidecek kızlarımız 1-3 Eylül’de Japonya, Belarus ve Çek Cumhuriyeti’nin de yer alacağı hazırlık turnuvasında mücadele edecek. 12 Eylül’de Belarus’a hareket edecek millilerimiz, ev sahibi Belarus’un yanı sıra Çin ve İspanya’nın da yer alacağı turnuvada mücadele edecek. Ve en son şampiyona için 17 Eylül’de Ankara’ya dönecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ