MENÜ

Bursaspor tat vermedi: 0-0

Timsah, Şenol Güneş yönetimindeki ilk maçına Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Gürcü rakibi Chikhura karşısında çıktı. Bursaspor, güçsüz rakibi karşısında gol bulamadı, 0-0'a razı oldu.

Bursaspor tat vermedi: 0-0

Türk futbolunda 2014-15 futbol sezonu, Bursaspor’un Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda dün akşam Gürcü ekibi Chikhura ile oynadığı maçla başladı. Rakip, Timsah’ın belki de çeyreği gücünde. Ancak geçtiğimiz sezon Hikmet Karaman yönetiminde Vojvodina faciası yaşayan Yeşil-Beyazlılar, bunun da etkisiyle maça fazla kontrollü başladı. Zaten Şenol Güneş takımlarının da karakteristik özelliğidir, önce savunma güvenliğini düşünmek. İlk yarıdaki Bursaspor için söylenecek olumlu bir şey yok. Böylesi bir rakibe karşı evinde bu kadar pasif oynamasının, bana göre hiçbir açıklaması olamaz. İkinci devrede daha istekli, daha fazla gol arayan bir Bursa vardı sahada. Fernandao’nun sakatlanıp oyundan çıkması bile Bursa rüzgarını dindirmedi. İbrahim’in kafası direkten döndü, Enes bulduğu fırsatı değerlendiremedi, Traore müsait pozisyonda altı pastan vuramadı... Pozisyonlar peş peşe gelse de gol bir türlü gelmedi.

Maçtan dakikalar

12. dakikada Volkan sağ kanattan ortaladı, Fernandao’nun kafa vuruşunda top kaleci Kvilitaia’dan döndü. Belluschi tamamladı ancak savunma çizgi üzerinde çıkarttı.
42. dakikada Belluschi’nin gönderdiği topa Fernandao gelişine vurdu, az farkla dışarı çıktı.
49. dakikada Volkan’ın kullandığı frikikte İbrahim Öztürk kafayı vurdu. Kaleci Kvilitaia’nın son anda dokunduğu top üst direkten döndü.

Arda Erol

Haberin Devamı
YORUM YAZ