MENÜ

Hayırsever Van Gaal

Bugün ilk defa İngiliz basınının karşısına çıkan Manchester United yeni hocası Louis Van Gaal, bir yardım kuruluşuna 1 Milyon Pound bağışladı.

Hayırsever Van Gaal

Manchester United kulübüyle 6 Milyon Pound karşılığında anlaşırken menajer kullanmayan Van Gaal, kulüpten menajerlik parası olarak verilmesi gereken 600 bin Poundu eşi ile birlikte senelerdir yardımda bulunduğu Muscles for Muscles kas atropisi hastalarını sağlığa kavuşturan kuruluşa bağışlamalarını istedi. Kulüp bu teklifi kabul etti ve ardından Van Gaal bu yardımı kendi cebinden tamamlayarak 1 Milyon Pounda çıkarttı.

Menajerler genelde bu tip anlaşmalarda % 5 alıyorlar. Van Gaal kulüple iki senelik mukavele imzaladı. Bunun karşılığı 600 bin Pound vermesi gerekirken menajer kullanmadı.

Van Gaal'ı yakından tanıyanlar 'İşte size bir Van Gaal örneği, son derece eli açık ve yardımseverdir. Yardım kuruluşlarına senelerdir bağışta bulunur ve yakınlarını yardıma çağırır.' şeklinde konuştular.

Yarın Amerika'ya hazırlık maçları için uçacak United kadrosunda eleme maçlarında forma giyen Van Persie ve Fellaini bulunmazken guruptan çıkamayan İngiliz milli takım oyuncuları Rooney, Welbeck ve Shaw kadroda bulunuyor.

Resmi olmayan gönderilecek futbolcular arasında Zaha, Fellaini, Ashley Young, Cleverley, Nani, Anderson, Bebe ve Nick Powell bulunuyor.

Edip ADANIR

Haberin Devamı
YORUM YAZ