MENÜ

Zayıflamak için başladığı boksta zirveye tırmandı

Zayıflamak için başladığı boksta 110 kilogramdan 84 kilograma düşen milli boksör Emine Bozduman, Uluslararası Amatör Boks Birliğince (AIBA) artı 81 kilogramda dünyadaki en iyi 9 boksörden biri gösterildi.

Zayıflamak için başladığı boksta zirveye tırmandı

Milli boksör Bozduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 110 kilograma çıktığında kilolarından çok rahatsız olduğunu belirterek, 2009 yılında Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor salonunun yakınından geçerken kuzeniyle içeri girdiğini ve boks antrenörü Ahmet Çınar’la tanıştığını söyledi.

Çınar’ın kendisini tartıya çıkardığını ve 110 kilogram ölçüldüğünü anlatan Bozduman, antrenörünün kendisine kilo verdireceğini ve iyi bir boksör yapacağını söylediğini aktardı.
Bozduman, Çınar’ın hazırladığı programa göre antrenmana başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımın ardından kilo vermeye başladım. Düzenli çalışarak ilk bir yılda 10 kilogram verdim. Arkasından diyetisyen ve spor yardımıyla 16 kilogram daha verdim. Kilo verdikçe başarı elde etmeye başladım, bu beni daha da hırslandırdı. 2009’da katıldığım ilk Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldum. 2010’da ise Türkiye şampiyonu oldum. 2011’de yine Türkiye ikincisi, geçen yıl yeniden Türkiye şampiyonluğunu elde ettim. Uluslararası şampiyonalarda da önemli başarılarım var. Avrupa Boks Şampiyonası’nda Gençler Avrupa ikinciliğim var. Büyük bayanlarda Avrupa Birliği şampiyonluğum var. Bu yıl Romanya’da yapılan Büyük Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa üçüncüsü oldum."

AIBA’nın kendisini dünyanın en iyi 9 sporcusu arasında göstermesinin mutluluk verici olduğunu kaydeden Bozduman, "Bu sıralama beni gururlandırdı ve onurlandırdı ve beni daha da hırslandırdı. Bundan sonra daha da hırslı çalışacağım" dedi.

"Tüm hayatım boks"
Bozduman, hayatının büyük bölümünü boksa adadığını dile getirerek, "Hayatım boks. Haftada 21 saat düzenli çalışıyorum. Normal hayatımda boks harici hiçbir şey yapmıyorum. Kendimi ve ruhumu tamamen boksa adadım. Boks bana ailemden bile daha yakın neredeyse. Sabah, öğle, akşam boks düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Kimse yenilmez değil" diyen Bozduman, "İsmimi tarihe yazdırmak istiyorum. ’En iyisi olmalıyım’ diye düşünüyorum ve antrenörlerim sayesinde bunu başaracağımı biliyorum. 2015 yılında Kore’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olmak istiyorum. 75 kilogramda olimpiyatlara katılıp, Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Yıldız Bayan Boks Milli Takımı Antrenörü Ahmet Çınar da listenin AIBA tarafından 6 aylık periyotlarla güncellendiğini söyledi.

Yaklaşık bir ay önce Romanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Emine’nin yendiği Rus boksör Irina Sinetskay’ın listede 2. sırada yer aldığına dikkati çeken Çınar, "Buradan yola çıkarak boksörümüzün yükselişinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğine inanıyoruz. Emine’nin ileri ki zamanlarda listenin üst sıralarına çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ