MENÜ

Gol yağmuru

Nefesleri kesen Dünya Kupası 64 maçla tamamlandı, takımlar rakip fileleri 171 kez salladı. Fransa 1998'le birlikte turnuva tarihinin en gollü organizasyonu 2014 Brezilya'da en çok gol sevinci yaşayan ekip ise 18 golle Almanya oldu.

Gol yağmuru

2014 Dünya Kupası, gol anlamında oldukça verimli geçti. Kupanın bitmesiyle birlikte 64 mücadelede takımlar birbirlerine 171 gol attı. Grup maçlarındaki 48 karşılaşmada 133 gol atılırken, eleme turlarında bu rakam giderek daha da yükseldi. Özellikle Almanya’nın, Brezilya karşısında yarı finalde elde ettiği tarihi 7-1’lik zafer, gol yağmurunun nerelere geldiğinin en önemli göstergesiydi. Brezilya’daki organizasyon, kupa tarininin Fransa 1998’le birlikte en gollü turnuvası oldu! Türkiye’nin üçüncü olduğu Güney Kore ve Japonya’nın ortaklaşa düzenlediği organizasyonda ise 161 gol atılmıştı.

Kralık Kolombiyalı Rodriguez’in oldu

Uzak Doğu’yu geçerek zirveyi paylaşan 2014 Dünya Kupası, önünde geçilmesi son derece zor olan ve tam 171 golün atıldığı Fransa 1998’i yakalamayı başardı. Özellikle grup karşılaşmalarında hem futbol hem de goller açısından nefesleri kesen Brezilya’daki futbol şöleninde takım olarak en fazla golü atan ekip, şampiyonluğun sahibi olan Almanya’ydı. Panzerler, rakiplerine 17 gol atarken, kupanın gol kralı unvanını da 6 gollü Kolombiyalı James Rodriguez elde etti. Bu arada nefes kesen maçların oynandığı Brezilya’da tarih de yazıldı. Almanya’nın 36 yaşındaki forveti Miroslav Klose, Panzerler adına kupada 2 gol attı. Klose, böylece Dünya Kupası’ndaki gol sayısını toplamda 16’ya çıkardı ve Brezilyalı Ronaldo’yu geçerek, kupa tarihinin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ