MENÜ

Altın eldivenler

Brezilya'da kaleciler de turnuvaya damgasını vurdu. Neuer'in en iyi kaleci seçildiği kupada ABD'de Howard, Meksika'da Ochoa, Kosta Rika'da Navas, Şili'de Bravo ve Kolombiya'da ise Ospina performanslarıyla büyüledi.

Altın eldivenler

Almanya’nın şampiyonluğuyla tamamlanan Dünya Kupası, kalecilerin ortaya koyduğu üst düzey performanslarla da hatırlanacak. Turnuvanın en iyi kalecisi Almanlar’ın yıldız ismi Manuel Neuer olurken, diğer meslektaşları da ondan geri kalmadı. ABD’den Tim Howard, Meksika’dan Guillermo Ochoa, Kosta Rika’dan Keylor Navas’ın yanı sıra Şili’den Claudio Bravo ile Kolombiya’dan David Ospina da, rakip forvetlere karşı ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Neuer, kaleciliğinin yanı sıra kupadaki 244 isabetli pas oranıyla, adeta bir libero gibi oynadı.

Howard tarihe geçti

ABD’nin 1 numarası Howard, özellikle ikinci turda Belçika’ya yenildikleri mücadelede adeta devleşti. 35 yaşındaki oyuncu, yaptığı 16 kurtarışla bu alanda kupa tarihine geçti. Meksika’da Ochoa, Fransa’da Ajaccio ile sözleşmesi bittikten sonra kulüpsüz olarak geldiği milli takımının, kilit isimlerinden oldu. Kupada ilk kez çeyrek finale çıkan ve herkesi şaşırtan Kosta Rika’da Navas, yaptığı kritik kurtarışlarla, ülkesinin başarısında büyük pay sahibiydi. Kolombiya’da Ospina da alkışları toplarken, Bravo da performansıyla Real Sociedad’dan, Barcelona’nın yolunu tuttu.

Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ