MENÜ

İşitme engelliler Dünya ikincisi

Türkiye'nin basketboldaki başarısı işitme engellilerde de kendini gösterdi. Samsun'un ev sahipliği yaptığı U21 Dünya Şampiyonası'nda Milli Takımımız çifte zafer yaşadı... Kadın ve Erkek Milli Takımımız, final oynadığı şampiyonada ABD'yle karşılaştı. Ay-Yıldızlı ekiplerimiz, güçlü rakibine kaybetse de ülkemize iki gümüş madalya birden kazandırdı.

İşitme engelliler Dünya ikincisi

Samsun’da 4 Temmuz’dan bu yana düzenlenen ve yapılan kapanış töreniyle sona eren U21 Dünya İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, hem kadınlarda hem de erkeklerde kürsüye çıktı. Organizasyondaki ilk madalya zaferi Kadın Milli Takımımız’la geldi. Meksika, Litvanya, Rusya ve ABD’nin yer aldığı tek grupta oynanan kadınlar kategorisinde Türkiye 2 galibiyetle yarı finale çıktı. Yarı finalde Rusya’yı deviren kızlarımız finalde ise, grup maçında da kaybettiği ABD’ye bir kez daha 62-48 yenilerek, şampiyonluğu kaçırsa da, gümüş madalyanın sahibi oldu. Üçüncülük-dördüncülük maçında ise Rusya’yı 71-61 yenen Litvanya bronz madalyayı boynuna taktık.

Dünya Şampiyonası’nda kadınlarla gelen gümüş madalyanın ardından erkeklerde final heyecanı yaşandı. Yine ABD’yle karşılaşan milli takımımız, güçlü rakibi karşısında elinden geleni yapsa da sahadan 83-60 mağlup ayrıldı ancak, Türkiye’ye bir gümüş madalya daha kazandırmayı başardı. Bu sonuçlarla ABD’de her iki kategoride de zafere giderken erkeklerde üçüncülüğü Litvanya’yı 1 sayı farkla 81-80 yenen İsrail elde etti. Kapanış töreninde, şampiyonada ilk üçe girenlere madalyalarını ve kupalarını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Uluslararası İşitme Engelliler Olimpiyatları Komisyonu (ICSD) Asbaşkanı Kang Chen, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, FIBA Teknik Komitesi Üyesi ve Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Murat Turan verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ