MENÜ

Hüzün ve sevinç: 0-3

2014 Dünya Kupası üçüncülük maçında Hollanda, Brezilya'yı 3-0 mağlup etti ve turnuvayı üçünsü sırada bitirdi. Hollanda'nın gollerini Van Persie (3' penaltı), Daley Blind (17') ve Wijnaldum (90) kaydetti.

Hüzün ve sevinç: 0-3

2014 Dünya Kupası Yarı Finali’nde Almanya’ya 7-1 yenilerek otoriteleri şaşırtan Brezilya ile Güney Afrika’daki son kupanın finalisti Hollanda, Dünya üçüncülüğü için başkent Brasilia’da kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı Portakallar, 3-0 kazanarak adını Dünya 3.’lüğüne yazdırdı. başlar başlamaz akıllara 7-1’lik hezimeti getiren bir oyun ortaya koyarak başlayan Sambacılar’ın kalesinde golü görmesi uzun sürmedi. Tartışmalı penaltı pozisyonunda Thiago Silva, ceza sahası girişinde Robben’i düşürdü. Karşılaşmanın Cezayirli hakemi tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Robin van Persie düzgün bir vuruşla takımını 3. dakikada öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda tıpkı Almanya maçında olduğu gibi dengesiz hücumlarını sürdüren Brezilya, orta alanda rakibine sıkça boş alan bırakmaya başladı. Bu boşlukları kontratak ile iyi değerlendiren Hollanda’nın ikinci golü bulması fazla uzun sürmedi. 17. dakikada Wijnaldum’un sağ kanattan ortasında David Luiz topu uzaklaştırmayı başaramayınca, Blind ceza sahası içinde topu kontrol edip filelere göndermekte zorlanmadı ve skor 2-0’a geldi. 2. golden sonra Hollanda konrtollü oyun oynayarak rakibinin top yapmasına izin verdi. İlk yarı Hollanda’nın 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Kontrol Hollanda’da!

Mücadelenin ikinci yarısında iki takım da kontrollü bir oyun sergiledi. Birçok gol pozisyonuna girmeye çalışan Brezilya’ya Hollanda defansı geçit vermedi. Portakallar’ın yıldızı Robben’i Sambacılar zor da olsa durdurmaya çalıştı. 70. dakikada oyuna dahil olan Hulk, Brezilya’nın gol umuduydu. Fakat tecrübeli oyuncu, istenilen performansı sergileyemedi. 90. dakikada Wijnaldum, mücadelenin sonucunu belirledi ve Hollanda, 3-0 kazanarak Dünya Kupası’nda adını 3.’lüğe yazdırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ