MENÜ

Suarez resmen Barcelona'da

Barcelona, sezonun en büyük bombasını patlattı. Katalan devi, rakibini ısırdığı için FIFA tarafından ceza alan Liverpool'un golcüsü Luis Suarez'i, 72 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmayı başardı.

Suarez resmen Barcelona'da

İspanyol devi Barcelona, uzun süredir transfer etmek istediği Liverpool’un sorunlu yıldızı Luis Suarez’i dün resmen kadrosuna katmayı başardı. Barcelona, resmi sitesinden 27 yaşındaki oyuncunun kulübüyle anlaşmaya varıldığı ve sözleşmenin 5 yıllık olduğunu açıkladı. Uruguay’ın, İtalya ile oynadığı mücadelede rakibi Chiellini’yi ısıran Suarez, bu hareketinden dolayı FIFA tarafından 9 milli maç ve 4 ay da futboldan men cezası almıştı. Buna rağmen Barça, Suarez’den hiç vazgeçmedi. Tarafların uzun süre yaptığı pazarlıkların ardından tecrübeli forvetin, 72 milyon Euro (207.813.600 TL) bonservisle transfer edildiği öğrenildi. Geçen sezon İngiltere Premier Ligi’nde harika bir performans gösteren ve rakip fileleri 31 kez sallayarak gol kralı olmayı başaran Suarez’in maliyetinin ise Chelsea’ye 33 milyon Euro’ya (95.247.900 TL) giden Cesc Fabregas ile önceki gün Arsenal’e 42 milyon Euro’ya (121.224.600 TL) satılan Alexis Sanchez’den gelen parayla karşılandığı bildirildi.

Bu sezonki 4. transfer

Real Sociedad’dan kaleci Claudio Bravo, M’Gladbach’tan Ter Stegen ve Sevilla’dan alınan Rakitic’in ardından Katalan temsilcisinin 4. yeni ismi olan yıldız forvetin, önümüzdeki çarşamba günü Barcelona’ya gelerek basına tanıtılacağı ifade edildi. Cezası sebebiyle en erken ekim ayında sahalara dönecek olan Suarez için Barça’nın da, harekete geçeceği öğrenildi. Önümüzdeki sezon Barça, Bale, Ronaldo ve Benzema’dan kurulu Real’in hücum hattına, El Clasico’da Messi, Neymar ve Suarez’le karşılık verecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ