MENÜ

'Papaların derbisi'

Almanya ile Arjantin arasında oynanacak Dünya Kupası final maçı İtalyan medyasında 'Papaların derbisi' olarak anılıyor. Almanya ve Arjantin'in Katolik taraftarlarının, halen hayatta olan son iki Papa'dan, Alman 16. Benediktus ile Arjantinli Papa Francesco'dan, 'ilahi medet umabileceği' yorumları yapılıyor.

'Papaların derbisi'

Dünya Kupası tarihinde ilk kez finaldeki iki takımın da halen hayatta olan bir 'hemşehri Papa'ya sahip olması yarınki maça 'ruhani' bir boyut da katıyor. Finale Almanya ve Arjantin'in kaldığının belli olmasının ardından sosyal medyada iki Papa'yı rakip olarak gösteren 'caps'ler ve yorumlara sıklıkla rastlanıyor.

Bu paylaşımların en popülerlerinden birinde, geçen sene iki Papa'nın yan yana dua ederken çekilen fotoğrafına fotomontajla eklenmiş düşünce balonlarında Papa Francesco'nun Arjantin bayrağını, 16. Benediktus'unsa Almanya bayrağını hayal ettiği görülüyor. Bir diğer popüler görüntüde ise iki Papa milli takımlarının kaptanları gibi gösteriliyor.

İtalyan medyasının 'İki Papa arasındaki derbi' yakıştırması yaptığı maçın gerçekten Papa Francesco ile selefi Emerit Papa 16. Benediktus'u karşı karşıya getirmesi ise beklenmiyor.

Vatikan'dan açıklama yapıldı


'Papalar derbisinin' sosyal medya ve İtalyan basınında en çok konuşulan konulardan biri haline gelmesi üzerine Vatikan'dan yapılan açıklamada iki Papa'nın final maçıyla ilgili programı duyuruldu. Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi yaptığı açıklamada, Arjantinli Papa Francesco ile Alman 16. Benediktus'un maçı birlikte izlemelerinin muhtemel olmadığını söyledi. Vatikan sözcüsü, Arjantin'in San Lorenzo takımının ve milli takımın fanatiği olan Papa Francesco'nun maçla ilgili bilgi alacağından emin olduğunu ancak 16. Benediktus'un sporla pek ilgilenmediğini belirtti.

Vatikan'ın açıklamasına göre, maçın yayın saati (İtalya saatiyle 21.00) Papa Francesco'nun günlük rutinine uymasa da Papa'nın bir istisna yapıp maçı TV'den izleme ihtimali bulunuyor.
Eski Papa 16. Benediktus'un ise maçı izlemesine pek ihtimal verilmiyor. Yine de her olasılığın mümkün olduğunu söyleyen Peder Lombardi, "Ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama her halükarda Papa'lar taraf tutmayacak. Papa'lar her zaman 'iyi olan kazansın' der" diye konuştu.

BBC Türkçe

Haberin Devamı
YORUM YAZ