MENÜ

İstanbul'da tenis şöleni başlıyor

"TEB BNP Paribas İstanbul Cup" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın 7'incisi yarın yapılacak eleme maçlarıyla başlıyor.

İstanbul'da tenis şöleni başlıyor

İstanbul’da 2005 yılında başlayan ve 2010 yılına kadar her yıl düzenlenen turnuvaya, 2011-2013 yılları arasında "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası nedeniyle ara verildi. Üç yıl aradan sonra Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) sponsorluğunda, Türkiye Tenis Federasyonu’nun katkılarıyla "TEB BNP Paribas İstanbul Cup" ismiyle bu yıl turnuvanın yedincisi Esenyurt’ta inşa edilen Koza World of Sports Arena’da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Toplam 250 bin dolar para ödüllü turnuvada ana tablo müsabakaları 14 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. TEB BNP Paribas İstanbul Cup, 20 Temmuz Pazar günü yapılacak tekler ve çiftler final maçlarıyla sona erecek.

1 numaralı seri başı Wozniacki

Kadınlar dünya klasmanında 15. sırada bulunan Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki, turnuvanın 1 numaralı seri başı olarak mücadele edecek.

Wozniacki’nin yanı sıra dünya 20 numarası Sırp asıllı Alman sporcu Andrea Petkovic, 24 numara İtalyan Roberta Vinci, 32. sırada bulunan Çek oyuncu Klara Koukalova ve 35. sıradaki Ukraynalı genç tenisçi Elina Svitolina da turnuvada yer alacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta 32 sporcu, şampiyonluk için yarışacak.

Türk tenisçiler

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta 5 Türk sporcu da mücadele edecek.

Milli tenisçiler Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Başak Eraydın, İpek Soylu ve Melis Sezer turnuvada raket sallayacak.

Kupayı Monica Seles verecek

ABD’li 41 yaşındaki efsanevi oyuncu Monica Seles, İstanbul Cup’ı izleyip, kupayı verecek.

1980’lerin sonundan itibaren Steffi Graf ile girdiği müthiş rekabet, 1993’te Hamburg’da oynadığı bir maçta bıçaklanana kadar süren Seles, 1995’te yeniden kortlara dönmüş ve bir grand slam şampiyonluğuna daha imza koymuştu. Tarihin en önemli kadın tenisçileri arasında gösterilen Yugoslavya doğumlu Seles, kariyerini 2008 yılında resmen sonlandırmıştı.

Ünlü isimler kura atışı yapacak

Turnuvada ünlü isimler maçlardan önce kura atışı yapacak.

İlk kura atışını Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, 14 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00’deki maçtan önce yapacak. Daha sonraki günler Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, sanatçı Behzat Gerçeker ve Oylum Talu gibi ünlü isimler de kura atışında bulunacak.

Koza World Of Sports Arena

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a, 125 dönüm üzerine kurulu 70 milyon dolarlık Koza World of Sports Arena evsahipliği yapacak.
Tesislerde 8 bin kişilik bir arena, 500’er kişilik 2 maç kortu, açık ve kapalı toplam 63 kort bulunuyor. Tesiste ayrıca 61 adet loca, 94 adet 6 box, 1 VIP restoran ve 1 kafeterya yer alıyor.

Haberin Devamı

Ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek

Turnuva için İstanbul’un çeşitli yerlerinden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

Taksim AKM önü, Bakırköy deniz otobüsleri iskelesi önü, Avcılar metrobüs çıkışı ve Yenikapı Marmaray çıkışından otobüsler, tenisseverleri Koza World of Sports Arena’ya getirecek.

YORUM YAZ