MENÜ

'Ergin abi varsa hedef zirvedir'

4 yıl sonra yeniden Fenerbahçe'ye transfer olan ve milli takım kadrosuna çağrılan Serhat Çetin, FANATİK'e konuştu. Skorer oyuncu, “Hedefler için temkinli konuşmak bir avantaj ama Ergin abi hep tepeyi hedefler” dedi.

'Ergin abi varsa hedef zirvedir'

Dünya Kupası’na hazırlanan milli takımımız coach Ergin Ataman yönetimindeki ilk kampına Çeşme’de girdi. FANATİK’in de yerinde takip ettiği çalışmalarda, objektiflerimize konuk olan oyuncu; Serhat Çetin oldu. 4 yıllık aranın ardından tekrar Fenerbahçe Ülker’e transfer olmanın sevincini yaşayan skorer isim, Milli Takım’ın hedeflerini, Türk vatandaşlığına geçirilmesi son anda durdurulan Langford’la ilgili düşüncelerini ve Obradovic’le çalışacak olmanın heyecanını FANATİK’e anlattı... “Milli Takımın başında Ergin Ataman ile Ufuk Sarıca varken, kimsenin aklında soru işareti kalacağını sanmıyorum. Geçiş jenerasyonunda onların bulunması bence bir şans. Milli takımda değişimler kolay değil. Kulüplerde 3-4 ay geçtikten sonra antrenör ‘Henüz tam sistemi oturtamadık’ diyebiliyor ama milli takımda bunu 45 günde yapmalısınız. Bu nedenle işimizin kolay olmadığı kesin”...

‘Madalyayı dile getirdi’

“Hedefler konusunda temkinli konuşulması bir avantaj. Gerçi ben Ergin abi ile daha önce de çalıştım, o hep en tepeyi hedefler. Yine madalya hedefini dile getirdi. Tabii ki bu hedefe ulaşmak için bizlerin antrenörümüzün söylediklerini ne kadar yapabileceğimiz önemli”...

‘Langford’un artısı olurdu’

“Langford kritik bir oyuncu, kendi pozisyonunu yaratabilen skorer bir isim. Gelseydi artısı olurdu. Sonuçta takımda bir yaratıcı isim daha bulunacaktı. Yine de Melih, Sinan, Birkan ve Cenk’le birlikte takımın skor gücünü karşılamak için çalışacağız. Topu birisine ver, o yaratsın atsından ziyade, topu daha iyi çeviren, daha organize olan bir takım görüntüsüne bürüneceğimizi düşünüyorum.”

‘Obradovic beni istediyse...’

“Fenerbahçe gibi bir kulüp ve Obradovic gibi bir antrenör sizi istediyse, demek ki, bir şeyleri doğru yapmışsınızdır. Fenerbahçe’de çok geniş kadro olduğunu biliyorum. Ama 28 yaşındayım artık. Genç oyuncu psikolojisi yok. Her türlü rekabete varım. Obradovic, Panathinaikos’un başındayken, ‘Onlara rakip olup. kendimi gösterebilir miyim?’ diye düşünürken şimdi onunla çalışacağım. Evet dışarıdan sert gözüküyor ama herkes onun basketbolu ne kadar iyi bildiğini söylüyor. Zaten Tofaş’a gitmemin nedeni buydu. Tofaş’ta oynarken, tercübelerimi gençlere aktardım. En skorer isimlerden biri olduğum için, baskılı savunma karşısında mücadele etme şansı yakaladım, amacıma da ulaştım. Euroleague’de oynama hedefim vardı, bunu gerçekleştirdim.”

Gökay Akın

Haberin Devamı
YORUM YAZ