MENÜ

Korukır: Antalyaspor'un yeri Süper Lig

PTT 1. Lig ekiplerinden Antalyaspor'un çiçeği burnunda hocası Engin Korukır gelecek sezon öncesi iddialı konuştu

Korukır: Antalyaspor'un yeri Süper Lig

Antalya'da FANATİK gazetesi muhabiri Mehmet Ali Sabuncu'ya konuşan deneyimli teknik adam birbirinden samimi açıklamalarda bulundu...

Antalyaspor'un yerinin Süper Lig olduğunu vurgulayan Korukır'ın açıklamaları şöyle:

Süper Lig'den transfer edilen bir oyuncu 1. Lig'e geldiğinde kendisini değişik hissediyor. Bu yüzden oyuncunun kalitesini ve değerini bilmek çok önemli. Balıkesirspor buna en iyi örnek. Geçtiğimiz sezon güzel bir karma takım yarattılar ve Süper Lig'e çıktılar.

"Antalya futbol turizminin kalbi"

Antalyaspor 1. Lig'e yakışmıyor... Bunu ligin kötülüğü manasında söylemiyor. Antalya dünyanın en önemli takımlarının devre arası hazırlık kampı için tercih ettiği bir şehir ve ve tüm ülkenin takımlarının kamp yaptığı bir futbol başkenti. Dolayısıyla şehrin takımının seviyesi böyle olmamalı.

"Böyle bir potansiyel varken..."

2.5 milyon nufusun var, 3-4 tane 3. Lig takımın var. Alanyaspor da bizim ligde. Şehirde bu kadar potansiyel varken Süper Lig'de kalmayı becerememek kötü bir durum. Eğer bunların hepsini düşünerek teknik konularda en az hatayı yaparsak yeniden Süper Lig'e çıkarız.

"3'üncü olmak istemiyoruz"

Transfer çalışmalarımız arzu ettiğimiz şekilde sürüyor. Bence bu sene PTT 1.Lig, Süper Lig'den daha çekişmeli olacak. 3'üncü olma hakkımız yok. 1'inci veya 2'nci olmak zorundayız. Tüm takımlara saygımız sonsuz. Bu sene pahalı transfer yapan değil doğru transfer yapan takımların bizi zorlayacağını düşünüyorum.

"Yeni bir başlangıç"

Daha önce Hikmet Karaman gibi, Yılmaz Vural gibi büyük ustaların yardımcılıklarını yaptım. Artık hırsım içimde. Kartalspor, Mersin İdman Yurdu ve Sakaryaspor gibi son sıradaki takımları alıp ligde tutmayı başarmış bir hoca olarak artık hedefim kendimi aşmak. Antalyaspor benim için yeni bir başlangıç. Özellikle yönetimde turizm yöneticileri ve otel sahiplerinin olmasından dolayı güçlü ve sosyal açıdan diğerlerine yakın bir durumda.

"Seba ile futbol konuşmam"

Süleyman Seba gibi bir duayenin yeğeniyim ama abimle hiç futbol konuşmam. Yeter ki sağlığı yerinde olsun. Benim amacım daha önce de dediğim gibi belli: Antalyaspor'u PTT 1. Lig'de 1'inci ya da 2'nci yapmak...

Haberin Devamı

(Antalyaspor Teknik Direktörü Engin Korukır, Antalyaspor 2. Başkanı Mehmet Aygün ve muhabirimiz Mehmet Ali Sabuncu)

YORUM YAZ