MENÜ

Yeni nesil kaleci

Almanya'nın, Cezayir'i yendiği maçta kaleci Manuel Neuer, 21'i ceza sahasının dışında olmak üzere toplamda 59 kez topla oynadı. Adeta bir libero gibi görev yapan 28 yaşındaki file bekçisi, "Bu stilimden asla taviz vermeyeceğim" dedi.

Yeni nesil kaleci

Kupanın favorileri arasında yer alan Almanya, ikinci tur karşılaşmasında normal süresi 0-0 biten mücadelede Cezayir'i uzatmada Schürrle ve Mesut Özil'in golleriyle mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Panzerler'in galibiyetinde pay sahibi olan isimlerden biri de kaleci Manuel Neuer'di. Afrika ekibinin hızlı hücumlarla gol aradığı mücadelede Neuer, savunmanın arkasına atılan toplarda adeta bir libero gibi topa müdahalelerde bulundu. Tecrübeli file bekçisi 24'ü ilk yarıda olmak üzere maç boyunca toplam 59 kez topla oynadı. Bunların 21'i ise onun koruduğu ceza sahasının dışında gerçekleşti. Hiçbir çıkışında hata yapmayan ve Cezayir'in atabileceği sürpriz gol pozisyonlarına izin vermeyen Neuer, günümüz futbolunda artık kullanılmayan libero sisteminin önderlerinden olan eski futbolculara benzetildi.

Löw: Galibiyete katkısı büyük

Topa ayakla ve kafayla yaptığı müdahalelerle kaleciden çok adeta bir savunmacı rolünü üstlenen tecrübeli oyuncu, stiliyle Almanlar'ın eski efsane yıldızları Franz Beckenbauer ve Lothar Matthaus'u andırdı. Sosyal medyada da espri konusu olan Neuer, çeyrek finale çıkmalarından dolayı mutlu olduğunu belirtirken, bu oyun tarzından vazgeçmeyeceğini söyledi. Bayern Münih'in de kalesini koruyan 28 yaşındaki file bekçisi, "Böyle oynamaya devam edeceğim. Hata yapmadığım sürece sorun yok" dedi. Panzerler'in teknik direktörü Joachim Löw de, "Neuer harika bir kaleci. Galibiyette katkısı büyüktü. Ancak takım olarak daha iyi olmak zorundayız. Fransa maçı çok daha zor geçecek" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ