MENÜ

Samsun'da rekor denemesi

Rekortmen pilot Harald Müller, spor otomobile bakışı değiştiren Toyota GT86 ile Guinness World Records Dünya Drift Rekoru denemesini gerçekleştirecek.

Samsun'da rekor denemesi

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Salı günü 19:00-00:00 saatleri arasında Samsun Batıpark’ta gerçekleştirilecek rekor denemesinde 2 saat 21 dakika 58 saniye ile en uzun süre drift yapma rekorunu elinde bulunduran Harald Müller, kendi rekorunu kırmaya çalışacak. Rekortmen pilot Harald Müller ayrıca, ABD’de Johan Schwartz Tarafından 84 kilometre ile kırılan rekoru da geliştirmek için piste çıkacak. Rekortmen pilot rekor denemelerini Guinness World Records Türkiye Hakemi gözetiminde yapacak.

Dünya Drift Rekortmeni Harald Müller, yeni rekor denemesi için Türkiye’yi tercih etti. AVOK (Avrasya Otomobil Sporları Kulübü) ile görüşmeler yapan Harald Müller Toyota GT86 ile rekor denemelerini Türkiye’de yapma kararı aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ve Spor Toto Teşkilatı’nın katkılarıyla yapılacak olan rekor denemeleri için 19 Mayıs tarihi ve Samsun ili özellikle seçildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek aktiviteler kapsamında Samsun Batıpark Helikopter Pisti’nde yapılacak rekor denemelerinin tüm dünyada büyük yankı uyandırması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ